Zvláštní. Jestli se nepletu, vykání bylo "vynalezeno" až v Hostině, předtím si všichni tykali. A mám takový neurčitý dojem, že tenhle citát by mohl pocházet z kapitol Cersei nebo Jaimeho, tam bylo to náboženství asi nejvíce v kurzu.
Ale uznávám, že otázka je to těžká, velmi těžká. :)
Dám proto velkou nápovědu. :idea:
Jak jsem již řekl, zní to sebejistě.
Skoro vychytrale, jako by si autor byl vědom své ceny, a také toho, že se mu nemůže nic stát, protože toho ví tolik, že by bylo prostě hloupé ho zabít. :idea:
A když už budete v tom, zkuste uhodnout, komu to dotyčný říká a při jaké příležitosti. :wink:
Kdo už jiný by mohl mít cenné informace. Popravdě mě Varys napadnul jako úplně první, ale nějak jsem to zapudil. Hádám, že je to při rozhovoru s Tyrionem, že by bylo tématem zatajení Šae :?:
Komentáře
Sandor. 8)
Pochopitelně! :)
Jestli nevěříte, tak si osvěžte pasáž, ve které se Ohař s Aryou snaží dostat přes rozvodněnou řeku.
Kdo by to byl do něj řekl, že ano? :twisted:
Maďar jeden! :evil: :lol:
Prima. Teď si musím vzpomenout z hlavy, neb nemám knihu při sobě.
Tak třeba (tak aby to bylo úplně přesně nepatrná úprava + změna velkého V na malé):
Děkuji vám. Připadám si teď o hodně svatější.
Zvláštní. Jestli se nepletu, vykání bylo "vynalezeno" až v Hostině, předtím si všichni tykali. A mám takový neurčitý dojem, že tenhle citát by mohl pocházet z kapitol Cersei nebo Jaimeho, tam bylo to náboženství asi nejvíce v kurzu.
Tipnu si: Olenna? :?:
Aha, napsal jsem velký "V". To tam nemá být, je to oslovení větší skupiny lidí. Ale jinak jsi na správné stopě :)
Nehlaste se o odpověď všichni :lol:
Že by to bylo tak těžké :?:
no nemala by to byť skôr nová hlava cirkvi? nespomeniem si na meno, ale ten, čo začal organizovať vtáčikov (či ako) a uväznil Ceresei?
S Vrabčáky to souvisí, ale říká to někdo jiný. Nesvatý. :wink:
A není to ta Cersei nakonec? :idea:
A nebyl to Jaime Lanister na hradě Darry.
Macintoush trefil. Jaime pronesl tuto ironickou poznámku k vrabčákům vraceje se od Lancela.
Čímž tě vítám mezi námi. Vybíráš další citát. :lol:
Děkuji za uvítání
A zde citace: Dám ti Údolí Arryn.
Velmi lehký úkol. Děkuji za něj. :wink:
Poslední věta Hry o trůny. Tyrion, pokud se nepletu. :idea:
Správně!
Vidím že příště budu muset zvýšit obtížnost.
Nu zadávej.
Ale zase to nepřežeň! :wink:
Tak tedy zkusím toto:
Podotýkám předem, že je to velmi, velmi těžká otázka. :twisted:
Zní mi to Tyrionovsky, takovej ten jeho typickej humor...ale obávám se, že jsem se lapil do headovy sítě :-)
A víš, že kdybych neznal skutečného autora, asi bych ho taky tipoval? :twisted:
Teď budu střílet od boku.
Rudá zmije před soubojem s Horou.
Zní to tak trochu chvástavě a sebejistě, že ano?
Ale Oberyn to není.
Že by Malíček :?:
obávám se, že ani Malíček...je na tom stejně jako tyrion, od něj by se to dalo čekat...ale head pořád plácá něco o velkém překvapení...
není to náhodou niterní myšlenka Gregora Clegana? :)
to je Sandor. Jasné ako facka!
Kupodivu jste zatím všichni vedle. :twisted:
Ale uznávám, že otázka je to těžká, velmi těžká. :)
Dám proto velkou nápovědu. :idea:
Jak jsem již řekl, zní to sebejistě.
Skoro vychytrale, jako by si autor byl vědom své ceny, a také toho, že se mu nemůže nic stát, protože toho ví tolik, že by bylo prostě hloupé ho zabít. :idea:
A když už budete v tom, zkuste uhodnout, komu to dotyčný říká a při jaké příležitosti. :wink:
Symon stříbrný jazyk :?:
Nene. Takové obskurní postavy bych si nedovolil použít. :wink:
Snad to není Varys :!:
Jasně. :!:
Jak jsi to poznal? :wink:
A vzpomenete si někdo i při jaké příležitosti to pronesl?
Kdo už jiný by mohl mít cenné informace. Popravdě mě Varys napadnul jako úplně první, ale nějak jsem to zapudil. Hádám, že je to při rozhovoru s Tyrionem, že by bylo tématem zatajení Šae :?:
Jo citát. Tohle bude jednoduché.
Já věděla, že to Ohař vyhraje.
Navštívil ho Jaime, když se rozhodl, že svého mladšího bratra nenechá umřít, a trochu ho přitom řízl, aby dodal svým úmyslům na naléhavosti. 8)
Tak dávej další! :arrow: :idea: