Hra o trůny 2x09 - Černovoda

13468924

Komentáře

• A naprosto nejlepší, a ledacos vysvětlující, byla Cerseina poznámka:

Cersei: I was sold to some stranger like a horse to be ridden whenever he desired.
    Sansa: You were Robert's QUEEN.
    Cersei: And you will be Joffrey's. Enjoy.
  • Tyna napsal(a):

Jenom bude po téhle epizodě Sansa vypadat jako korunovaná husa, když bude odmítat Tyriona...

Něco mi jako ušlo? Je to pro ní jenom další Lannister a navíc nevím, proč zrovna z tohohle Lannistera by měla být nadšená při svojí představě o budoucím manželovi.

Tady je promo k poslednímu dílu. Moc to o tom, co uvidíme, nevypovídá, kromě dvou věcí. Bohužel uvidíme Ros. A za druhý... že já vím, jakou bude mít Jaime poslední scénu? :D
  • Docela mazec. Konečně to má pořádnou kameru a scénář :-)
    Tyrion měl konečně i řetěz z ruček. Opilá Cersei, skvěle zahrané. Pyromancer byl dobrej. Jak se dědula přišel podívat na ohňostroj :D Ohař versus Bronn.
    Mno. jdu se na to podívat ještě jednou s titulky :D
  • Tý jo, už jsou titulky, to je rychlost. Jdu na to taky ještě jednou - u některých věcí si nejsem jistá, jestli jsem si je dobře přeložila a pochopila.
    Řetezu z ruček jsem si nevšimla, mám rest.
  • flanker: Pokud chceš matematiku (logiku) používat v běžné řeči ok:
    Tvoje původní věta jednoduše nedává smysl. Nejde totiž o výrok (nebo jde o špatně utvořený výrok). Výrok je tvrzení nebo jakýkoliv výraz o jehož pravdivosti lze uvažovat. No a "fleet => flotila" je něco jako "5 => 4".
    Tvůj druhý návrh už by se za složitý výrok považovat dal:
    fleet znamená něco podobného jako flotila => fleet se překládá jako flotila
  • svoa00: Pro diváky seriálu je to statečný, mazaný, chytrý laskavý a vzdor svému postižení i pohledný týpek. V knize byl alespoň zmrzačený a hnusný.
  • Jak se dědula přišel podívat na ohňostroj
    Toho jsem si taky všimla - všichni šokované výrazy, jen on málem erekci :-)
  • Řekl bych, že Joffovi se ten ohýnek taky líbil, alespoň jsem z toho měl ten pocit. Krásně to kontrastovalo s tím jeho ksichtem podělánka utíkajícího s Lancelem za maminkou.
  • svoa00 napsal(a):

Tyna napsal(a):

Jenom bude po téhle epizodě Sansa vypadat jako korunovaná husa, když bude odmítat Tyriona...

Něco mi jako ušlo? Je to pro ní jenom další Lannister a navíc nevím, proč zrovna z tohohle Lannistera by měla být nadšená při svojí představě o budoucím manželovi.

Tady je promo k poslednímu dílu. Moc to o tom, co uvidíme, nevypovídá, kromě dvou věcí. Bohužel uvidíme Ros. A za druhý... že já vím, jakou bude mít Jaime poslední scénu? :D
    Schválne akú? :D
  • paul-cz: Obávám se, že jsi to pořád nepochopil. Fleet neznamená flotila. Ale chzbně se to překládá jako flotila, protože to připadá ledem podobný. Proto v hlavě vytvořej právě výrok fleet => flotila. Opsán je tento mylný závěr takto: fleet zní jako flotila, z toho plyne, že fleet znamená flotila.
  • Tyna napsal(a):

svoa00: Pro diváky seriálu je to statečný, mazaný, chytrý laskavý a vzdor svému postižení i pohledný týpek. V knize byl alespoň zmrzačený a hnusný.

Diváci jí budou muset prominout, že neviděla jeho scény ani nečetla jeho kapitoly, takže neví, že je to pomalu jediný zdravý jabko na shnilým stromě :D
  • veľmi dobrý diel. keby každá séria mala dva-tri takéto (mysleno, zamerané na obraz a akciu) tak by tie dialógy medzitým fungovali ešte lepšia. prvýkrát v druhej sezóne úplná spokojnosť a chuť pozrieť si to ihneď ešte raz.
  • Bomba, tohle byl opravdu jeden z nejlepších dílů. Všechny ty detaily z toho udělaly moc pěknou podívanou. (parohy na helmě, alchymista, Bronn a jeho úžas, co dokáže pig shit :D) Kromě tradičně famózního Tyriona byl skvělej i fuckující Sandor. A nakonec Rains of Castamere v titulcích způsobily slušné mrazení v zádech.
  • flanker.27 napsal(a):

paul-cz: Obávám se, že jsi to pořád nepochopil. Fleet neznamená flotila. Ale chzbně se to překládá jako flotila, protože to připadá ledem podobný. Proto v hlavě vytvořej právě výrok fleet => flotila. Opsán je tento mylný závěr takto: fleet zní jako flotila, z toho plyne, že fleet znamená flotila.

hmmm...možná by ses měl poohlédnout po nějakém doučování AJ ;)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fleet
  • flanker.27 napsal(a):

paul-cz: Obávám se, že jsi to pořád nepochopil. Fleet neznamená flotila. Ale chzbně se to překládá jako flotila, protože to připadá ledem podobný. Proto v hlavě vytvořej právě výrok fleet => flotila. Opsán je tento mylný závěr takto: fleet zní jako flotila, z toho plyne, že fleet znamená flotila.

http://webslovnik.zoznam.sk/en-sk/fleet flotila nieje jediny vyznam, ale je to jeden z vyznamov...ako priklad, v ENG boardgame Diplomacy mas pechotu(army) a lodky ktore symbolizuju flotilu, takisto v originali Fleet.
  • nechcem vstupovať do prekladateľskej témy (ani, neviem presne o čo ide), len ma vždy znepokojí keď sa ako dôkaz dáva link z wiki. pri všetkej úcte k nej.
  • sarven napsal(a):

nechcem vstupovať do prekladateľskej témy (ani, neviem presne o čo ide), len ma vždy znepokojí keď sa ako dôkaz dáva link z wiki. pri všetkej úcte k nej.

http://oxforddictionaries.com/definition/fleet lepsie ;)
  • sarven - spíš bez jakékoliv úcty k wikipedii, jež si úctu nezaslouží? :-) jako orientační zdroj hrubě k tématu to není zlé, ale kompetence anonymních autorů je přinejmenším pochybná a každopádně zpochybnitelná....
  • Darrel Broom: Clověče, brzdi, když nevíš o čem mluvíš. Fleet opravdu není flotila. Když to musíš slyšet, tak fleet znamená loďstvo, to jest podle způsobu užití buď souhrnný název námořních vojenských plavidel státu nebo jejich velkého taktického uskupení, třeba v dané oblasti. Alternativně se v češtině dá použít výraz z němčiny Flota.
    takže např. americká středomořská 6th fleet, se obvykle překládá jako Šestá flotila, ale správný překlad je Šesté loďstvo
    Zatímco flotila, v angličtině flotilla, je pouze uskupení malých doprovodných lodí o velikosti torpédoborce a menších.
    Tak, je to srozumitelný ty angličtináři? :)
  • úžasný díl.
    krása: Bronn s lukem, každá chvilka s Cersei (hlavně s Tommenem na trůně), Sansa s Joffreyem a hlavně Rains of Kastamere
    škoda SS scény, ta se úplně nepovedla, hlavně mi vadila ta panenka.
    a Tyrion utočící zazadu na nohy Stannisových vojáků mi přišla trochu jako blbý žert.
  • jo a škoda, že tu scénu s řetězem nakonec vystřihli, protože natočená byla. minimálně já, sarven a Krisa jsem ji viděli :-)
  • Nejlepší na tomhle díle bylo, že jsem si po skončení nebyla jistá, jestli jí ten Ohař pusu dal nebo nedal :D. (+ ten stín vedle Lorase a dalších.. byl megapodezřelý)
  • flanker: obáváš se špatně. Já jsem pochopil co jsi tím chtěl říct. Narážel jsem pouze na typografickou chybu (což jsi asi nepochopil ty).
    V posledním příspěvku jsem pak komentoval pouze chybný zápis tvé věty jakžto nějakého matematického výroku. Věta "fleet znamená něco podobného jako flotila => fleet se překládá jako flotila" je očividně pravdivá, neboť druhá část imlikace je pravdivá (na levé části imlikace nezáleží). Navíc vyjadřuje něco přibližně podobného co jsi chtěl vyjádřit tím "fleet => flotila".
    btw. I výrok "flanker má v avataru černého zlovlka => fleet se překládá jako flotila" je pravdivý.

btw2. vůbec jsem nezpochybňoval, že fleet není flotila (k tomu jsem se ani nevyjadřoval). Je to pro mě sice novinka, nicméně věřím, že víš o čem mluvíš.
  • Tak jak to bylo? Tohle mě zajímá! :-)
  • heade co tebe teda zajímá.... :-) podle mě nic nebylo.
  • To jsem si tedy oddechl. :-)
  • tenhle díl byl dalším obrovskym zklamáním :/
    Kdy ty svi****** konečně někdo vyštípe!!!!!?
  • Prosimvás všichni tady mluví o nějakém řetězu, jako nečtenář bych rád věděl o co se jedná :)
  • chalupar napsal(a):

tenhle díl byl dalším obrovskym zklamáním :/
    Kdy ty svi****** konečně někdo vyštípe!!!!!?

Na csfd se dost diváků diví, proč si čtenáři donekončna stěžujou. Začínám je chápat.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi