Tajemný rytíř
Další vzrušující a nad ostatní podmanivá anabáze opravdového rytíře Duncana Vysokého a jeho královského nohsleda Egga - ukázka z novely Tajemný rytíř, která v březnu vyjde ve sbírce Warriors.
Když se Dunk a Egg loučili s Kamenným septem, padal lehounký letní déšť.
Dunk jel na svém starém válečném oři Hromovi, následován Eggem na živém mladém jezdeckém koni, kterého pojmenoval Déšť. Vedl jejich mezka Mistra. Na...
Číst celý článek zde
Komentáře
Btw, prsosiny jsem neznal, tak jsem se při tom dokonce i vzdělal. :-)
Mimochodem, co soudíte o větě "Na jeho příkaz povstal stín, aby zaškrtil statečné syny prince Valarra v lůně jejich matky."? Že by měl lord Krvovrán skutečně něco společného se stínovou ašajskou magií? Mohla by být Melisandra přestrojeným Krvovránem? Nebo tam jde jen o obyčejný drb, okořeněný vzpomínkou na časy, kdy ještě žili draci a takováto magie se používala?
A co ty Krvovránovy čechomorské proměny v žravé vlky a naslouchající ptáčky? Že by byl ve skutečnosti měničem? Nezapomínejte, že jeho matka je z krve Starých lidí! A co Varys, ten se též umí převtělit do ptáka či pavouka a poslouchat, když na to přijde?
.."řečnit k cestovatelům dole pod branou projíždějícím." se mi moc nelíbí, je to hodně šroubované. Nestačilo by např.: "řečnit k poutníkům projíždějícím dole pod branou." ?
jinak prsosiny jsem považoval za koňskou plátovou zbroj. Fakt byla modrá a zlatá?
obsah nekomentuji, nedovedu pochopit, jak se někdo může rozplývat nad nudným putováním chudého, trochu dutohlavého rytíře, okořeněným nadbytečným množstvím smyšlené heraldiky.. :-P
jasne, že hlasujem! pištolník roland má môj hlas, rovnako ako aragorn napr., uvidíme čo bude ďalej... od zajtra ide na bojisko jaime lannister
Pro ty, kteří stejně jako já stále nemají jasno v targaryenské rodové linii a tápou, kdo byl vlastně Egg, je tady odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/House_Targaryen, k pochopení reálií, ve kterých se Dunkovy příběhy odehrávají, je to docela užitečné.
Věděli jste například, že Eggova dcera Rhaelle si vzala nejmenovaného Baratheona a byla tak babičkou bratrů Roberta, Stannise a Renlyho? Já ne. (Nebo už jsem to zapomněl).
Mimochodem, vygooglil už někdo celou povídku?
Věděli jste například, že Eggova dcera Rhaelle si vzala nejmenovaného Baratheona a byla tak babičkou bratrů Roberta, Stannise a Renlyho? Já ne. (Nebo už jsem to zapomněl).
Tak, že byl ten vztah s Baratheony tak čerstvý jsem netušil. Vím a párkrát jsem na to v diskuzi Dany odkazoval, že Baratheoni jsou svázáni s Targaryeny od dob Aegona a proto byl taky Robert považován za vhodnějšího kandidáta na krále než třeba Eddard. Cituji:
Píše:
Nejmladší z velkých rodů, zrozený během Dobyvačných válek. Traduje se, že jeho zakladatel, Orys Baratheon, byl nevlastním bratrem Aegona Draka. Orys získával jednu vojenskou hodnost za druhou, a se nakonec stal nejdivočejším z Aegonových vojevůdců. Když porazil a zabil Argilaka Arogantního, posledního Bouřlivého krále, Aegon mu za odměnu daroval Argilakův hrad, pozemky a dceru. Orys pojal dívku za manželku a přijal za svoje její praporec, tituly a slova jejího rodu.
Celou povídku zatím nemám, googlit asi netřeba, sosam novinky z většiny zahraničních zdrojů, takže když se to objeví, přijde to samo. :-) Ale brzo už asi bude,Válečníci maj oficiálně vyjít snad zítra.
ad headův boj - odkaz ti asi někdo opravil, mně se totiž zdá ok, tak ten druhý post smaznu.
Chcete ji vědět? :-)
Tajemný rytíř
a ještě tajemnější rytíř
Hledá se překladatel: levně a rychle. Nehlaste se všichni. Stačí jeden.