Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

Fantasy Planet přinesl v minulých dnech zprávu, že Talpress chystá nové vydání Písně ledu a ohně.
Fanoušci klasické fantasy, zajásejte. Nakladatelství Talpress se pouští do nového vydání epického eposu Píseň ledu a ohně od světoznámého a velice oblíbeného autora George R. R. Martina a začíná, samozřejmě, prvním dílem, románem Hra o trůny. Každý díl vyjde v jedné knize ve...

Číst celý článek zde
«134567…22

Komentáře

• Hip, hip, hurá! Výborně Talpress ohledně Hostiny pro vrány :o)
  • No uvidíme, snad je důvod k radosti...
  • Jupí budem pálit starou hostinu!
  • Vďaka, Alek, za dôkladný prieskum. Ohľadom prekladu Hostiny sú to samozrejme super správy, len tie rozostupy medzi jednotlivými dielmi sa mi veľmi nepáčia. No ale čo už, knihy sú to dlhé a tá kontrola prekladu sa asi nestihne za týždeň :)
  • To bych si tu Hostinu i znova koupil, pokud by tam už nebyly ty hrozný počeštělý jména.
  • ja skripu zuby...
  • Viděli a hodnotili obdobně, je to hrůza :-(
  • Mě tak hrozná nepříjde - v porovnání třeba s obálkou Bouře mečů a s tím, že u tak malého obrázku - tam vidím jen nerozpoznatelnýho Seveřana ve zbroji co jede ve sněhu. Vzhledem k anotaci asi mohli zvolit třeba železný trůn - to by bylo stylovější, ale taková hrůza to není.
  • Proti prvním třem dílům mi to taky připadá lepší, proti čtvrtému ale slabší, to jo.
  • Pro mě čtvrtý díl nebyl žádný zázrak, ale přesto to byla naděje, že M. Pilcerová umí. Tady na tom mi vadí hlavně ten podivnej oblouk a vůbec mi to přijde takový zapomenutý a laciný fantasy z 90. let. :-(

A hele, koukam, že Talpress ukázal již celý obrázek
    Obálka Hry o trůny
  • Jojo, něco jako Hra o trůny ;)
  • :-) Až na to, že obálka prvního vydání se mi vcelku líbí i dnes, nebo aspoň nevadí a neodrazuje od koupě...
  • No, dá sa to prežiť.
  • A tak aspoň že je to gotickej oblouk..:) nic jinýho se k Zimohradu ani nehodí ..
  • Ale jakej má význam? Chápal bych ho, kdyby to bylo jako nějaký okno, podobně jako to bylo v tom prvním vydání, ale tady je i nad obloukem průhled. Ne, prostě nechápu... :-(
  • mě to přijde dělaný příliš pastelovýma barvama... to se k Písni imho moc nehodí, ta minulá se mi líbila teda víc :)
  • Celkově mě příjde obálka lepší, obrázek vypadá mín "pohádkově" což je lepší. Je dobrý že z textu na obálce zmizela úvodní věta o mocných čarodějích, dracích atd.. Nedávno jsem ukazoval Hru o trůny kamarádce s tím že fantasy sága je výborně propracovaná drsná a "realistická ". Když si přečetla první větu z obálky, tak říkala že tam je vyjmenovaný všechno -draci, čarodějové, myslím si že na základě tý věty by si mohl někdo mylně představit další fantasy kde čarodějové hazí firebally a pochodující čarostromy pobíjej skřety a mohlo ho to lehce odradit.
  • Ovšem všimli jste si, že poslední věta textu zní "Zima přichází"?
  • Ale vždyť tam draci a čarodějové jsou. :-D
  • Zatím spíše dráčkové a místo čarodějů třeba kněžka s poněkud úchylnou zálibou v upalování lidí, zvláště vysazenou na královskou krev. :- )
  • Kněžka jistě, ale především mágové na východě...
  • talpress - no - muj komentar na facebooku mi smazali a hodili tam tu celou obalku... pod kterou si ji pekne vychvalili...
    ...usmevne
  • Pro mě je ta ukázka s Mel a tahle nová obálka stejná liga. Je to stejný styl, úplně odlišný od Hostiny pro vrány, která se mi jakžtakž líbí.
  • kde jsem tu obalku videl - teda toho "posunutyho jezdce"

urcite nekde jo...
  • uz vim, co mi na tom vadi

1/ ten oblouk - kdyby tam nebyl, imho by to bylo lepsi
    2/ zed na pozadi - autorka ma svuj styl ve vykreslovani detailu na vsech predmetech - zde je na pozadi Zed, ktera je jedna velka cmouha...
    3/ pouzite pismo - vypada jak nedodelek, pripada mi hnusne

• Mně to trochu připomnělo tohle
    Jon
  • knedle, naprostý souhlas. Samotný obrázek by nebyl katastrofa, ale ten oblouk a příšerné písmo, to to úplně sráží
  • K typografii se raději nebudu vyjadřovat a jen doplním, že snad ten přebal půjde sundat a vyhodit.
  • hmmm, to je nápad! Že bysme si urobili vlastní? :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi