Tak jsem to zkouknul a je to velice dobré. Jen by mě zajímalo, proč ho na začátku nechal ten Jiný jít. Sice nám ze zalesněného Severu udělali tundru nebo Skotskou vysočinu, ale je to docela efektní.
Ty zvuky, co vydává Jiný jsou hodně dobré, taky jsem měl menší mrazení. Líbí se mi, že se filmaři nebojí ukázat krev, vlastně nic menšího u tohoto seriálu ani nešlo. :-)
HBO odvysílalo 30 minutový "making of" a je dobře, že to udělali. V podstatě shrnuli a pospojovali všechna ta "vzdělávací" videa a rozhovory atd dohromady, dali tomu určitý řád, přidali nové záběry,útržky a rozhovory a ve výsledku to myslím navnadí určitě některé lidi, kteří si doposud nebyli jisti nebo o seriálu moc nevěděli. Ale hlavně to způsobilo, že těch 10 dnů do premiéry asi nevydržím :-D
Tak po vlně kladných reakcí se teď začínají jako houby po dešti objevovat negativní recenze a jestli to mám v kostce shrnout tak se jedná o recenze typu "je to fantasy, takže je to blbost".
U Davose pochybuju. Bleskurychlý lord byl uvedený mezi obsazenými rolemi. Ale obavy sdílím. Trochu mám obavy o "zrušení" rodu Karstarků. Sice by mě to mrzelo neskutečně, ale dovedu si představit, že by tahle linie odpadla. Totéž dámy z Medvědího ostrova - teda pokud stará medvědice nebude mít nějakou větší úlohu v budoucnu.
Proč? Zní to docela dobře. Za změnu považujou už sem tam pár vět navíc, sem tam víc prostoru nějaké postavě, což mi nijak nevadí. Takže třeba změna typu, že Ned bude kruťas či se tam objeví nějaká komická postavička navíc, nehrozí :)
A jejej, ono se bude škrtat? No byla by škoda vyškrtnout Manderly a Karstarky. Na těchto velkých rodech severu, bylo dobře vidět jak velké ztráty ve válce utrpěli seveřané. Když už škrtat, tak třeba horkýho koláče a spol. Citrouše a tuhle bandu. Jo a taky by mohli škrtnou zbytek Lannisterů.
Komentáře
Ty zvuky, co vydává Jiný jsou hodně dobré, taky jsem měl menší mrazení. Líbí se mi, že se filmaři nebojí ukázat krev, vlastně nic menšího u tohoto seriálu ani nešlo. :-)
Koukám nová diskuse, tak se přesunu.
Kdo je kdo (en)
Ale hlavně to způsobilo, že těch 10 dnů do premiéry asi nevydržím :-D
Zatím jsem na webu nenašel ještě ani originál... :-(
Btw, v čase 16:16 můžete vidět mj. GRRM. A kolem 22:38 prý začíná hlavní hudební motiv.
http://blog.zap2it.com/kate_ohare/2011/04/todays-brew-game-of-thrones----before-after-part-2.html#comments
http://blogs.indiewire.com/carynjames/archives/2011/04/08/gameofthrones/
Nemám z toho moc dobrý pocit. :/
Jo a taky by mohli škrtnou zbytek Lannisterů.
A Hra o trůny bez Boltona?! Co taková Bouře mečů bez Boltona, he?