flanker.27 - ohledně toho "nedokážu zabít jedlé zvíře" - vidíš, hned o Tobě vím mnohem víc a jsme na tom stejně :-))
A opovažte se pochybovat o mé ženskosti! :-D Já jen nesnáším pokrytecké předsudky - tady čtete tyhle knihy a sledujete seriál...a to ty "nevázané" scény přetáčíte ? nebo v knize přeskakujete ? Asi jako v Comebacku ? "německý film "můj bóže, můj bóže" :" on - tak jsem tu paninko, přišel jsem vám opravit tu pračku Ozzák - tak on je to opravář ! ona - promiňte, spadly mi šaty... Ozzák - to nudné Lexo přetoč, já chci vědět, jestli jí vážně opraví tu pračku!
:-) pokrytci :-p
A na syrové maso jsem holt ujetá. Při porcování ho sním kvanta a když to na mne přijde, tak svůj řízek slupnu za syrova :-) Kdysi jsem bydlela na privátě a někdy v září se měla objevit další spolubydlící - vešla prvně do kuchyně z předsíně a náš první vzájemný pohled - já před sebou balík syrové kuřecí játry napůl sežraný a hubu od krve :-) Jsem netušila že je vegetariánka - málem to s ní šlahlo :-D no a ?
Při porcování ho sním kvanta a když to na mne přijde, tak svůj řízek slupnu za syrova :-)
jako člověk znající spoustu možných patogenních činitelů v tepelně neupraveném mase do tohoto rozhodně nemám motivaci jít:-)) Trochu mě děsíš, a i když nejsem pokrytec, už si tě asi jako něžnou plavovlásku nepředstavím. Spíš jako ženu s vysokou hladinou androgenů a tomu odpovídající muskulatuře:-)))
:-D a jako absolvetku veteriny, co ví, jaké jsou na jatkách kontroly :-p s tou plavovláskou ses trefil :-) (vlasy skorem po kolena :-) ) A měl bys vědět, že syrová játra je největším zdrojem všech vitamínů v lidské výživě. Například céčko bys tepelným opracováním zničil :-) Ale proto to nejím - mi to chutná.
No, syrové maso, nevím nevím. Ale je pravda, že si s chutí dám tataráček, když vím, kdo ho připravil. Nicméně to ve mě vyvolává asociaci, jak Daenerys baští čerstvě vyvržené koňské srdce a ještě k tomu těhotná. Tak to bych nestrávila, vitamíny nevitamíny.
Játra jsou velmi bohatým zdrojem vitamínů i prvků. Někteří živočišní parazité se ale také nachází právě ve svalovině nebo vnitřnostech - toxoplasma gondii, tasemnice, některé hlístice atd. V důkladné kontroly na jatkách jsem se rozhodl nevěřit a maso i nadále hodlám tepelně upravovat:-)
Olorin - pivo je největším zdrojem vitamínu B v lidské výživě, ale na ostatní vitamíny pokulhává :-) To těma kvasnicema :-)
Chmur - za nalezení každého parasita jsou prémie :-) Jak chceš motivovat lépe ? Proč ? Protože z vlastní zkušenosti jsem zjistila, že to je v 90 % očkování a utrácení nevhodných dárků :( - což jsou okamžiky, kdy jsem málem neodolala utratit majitele. A 2 x týdně poslouchat stejné nezodpovědné plky, jak ho nemá kdo venčit, že si pořídili módní plemeno, že nikoho neposlouchá - bodejť když ho nikdo nevychovává a nejhnusnější na kterou jsem alergická "my budeme mít miminko a co kdyby mu ublížil!" pes ho ještě neviděl, ale rovnou by ho sežral - utratit pitomce i s miminkem, aby se nerozmnožili!
Já to vyvažuji tím, že se nebojím pro dobře natočené pivko dojet na kole i mnoho desítek km. Pravda, občas počet kalorií z piva o hodně převýší to, co jsem na tom kole doopravdy spálil, ale zatím to jde. :-)
B12 možná neobsahuje, ale nepasterizované má kvasnice, a ty jsou na afty taky moc dobré.
Salmonela tam nepřistane z Měsíce - Buď tu salmonelu měl celý chov a nebo nikdo. Nakupuju maso u řezníka, ne v obchoďáku... a Kdo si smůlu vyprosí ten se smůly dočká pátek ji však nenosí ani černá kočka
Kámoška spolužačka vaří vajíčko 25 minut a syrových potravin by se netkla a salmonelu měla 2x a jednou listeriósu...
Olorin: V tom Pivovarskom klube na Florenci som bol a bolo to super...Az dovtedy kym som nespoznal "Zly casy" (Praha 4) - capuju tam vzdy okolo 20tich piv + flaskove z Europy je samozrejmostou...Tam som ochutnal kopu dobrych piv, na ktore inak nikde nenarazim...Napriklad aj ten Kacov...Ak by ste boli niekedy v Blave, odporucam "Rychtar Jakub", varia si vlastne pifko a je fakt dobre... Inak ten tatarak to je lahoda :)))...
To já se orientuju hlavně podle toho, kde se můžu dobře nadlábnout. Podle toho kritéria je mým oblíbencem Smíchovský sklípek u Anděla. Zvláštní zálusk mám vždycky na tamnější pečený žebírka.
Komentáře
A opovažte se pochybovat o mé ženskosti! :-D Já jen nesnáším pokrytecké předsudky - tady čtete tyhle knihy a sledujete seriál...a to ty "nevázané" scény přetáčíte ? nebo v knize přeskakujete ? Asi jako v Comebacku ?
"německý film "můj bóže, můj bóže" :"
on - tak jsem tu paninko, přišel jsem vám opravit tu pračku
Ozzák - tak on je to opravář !
ona - promiňte, spadly mi šaty...
Ozzák - to nudné Lexo přetoč, já chci vědět, jestli jí vážně opraví tu pračku!
:-) pokrytci :-p
A na syrové maso jsem holt ujetá. Při porcování ho sním kvanta a když to na mne přijde, tak svůj řízek slupnu za syrova :-) Kdysi jsem bydlela na privátě a někdy v září se měla objevit další spolubydlící - vešla prvně do kuchyně z předsíně a náš první vzájemný pohled - já před sebou balík syrové kuřecí játry napůl sežraný a hubu od krve :-) Jsem netušila že je vegetariánka - málem to s ní šlahlo :-D no a ?
A měl bys vědět, že syrová játra je největším zdrojem všech vitamínů v lidské výživě. Například céčko bys tepelným opracováním zničil :-) Ale proto to nejím - mi to chutná.
jarla. Proč neděláš veterinu?
Chmur - za nalezení každého parasita jsou prémie :-) Jak chceš motivovat lépe ?
Proč ? Protože z vlastní zkušenosti jsem zjistila, že to je v 90 % očkování a utrácení nevhodných dárků :( - což jsou okamžiky, kdy jsem málem neodolala utratit majitele. A 2 x týdně poslouchat stejné nezodpovědné plky, jak ho nemá kdo venčit, že si pořídili módní plemeno, že nikoho neposlouchá - bodejť když ho nikdo nevychovává a nejhnusnější na kterou jsem alergická "my budeme mít miminko a co kdyby mu ublížil!" pes ho ještě neviděl, ale rovnou by ho sežral - utratit pitomce i s miminkem, aby se nerozmnožili!
Jo a na afty, opary,...je nejdůležitější B12 a ta v pivu není. Takže stejnk a pivo k tomu je ta pravá kombinejšn :-))
No já dnes udělala camamberovou omáčku z 4 deci šlehačky a je lahodná :-)
B12 možná neobsahuje, ale nepasterizované má kvasnice, a ty jsou na afty taky moc dobré.
a
Kdo si smůlu vyprosí
ten se smůly dočká
pátek ji však nenosí
ani černá kočka
Kámoška spolužačka vaří vajíčko 25 minut a syrových potravin by se netkla a salmonelu měla 2x a jednou listeriósu...
Inak ten tatarak to je lahoda :)))...