Jídlo a pití

1246714

Komentáře

• BTW mluvíme tu o jídle a já si uvědomil, že jsem ještě nevečeřel. To musím napravit, bramboračka čeká.
  • Ne. To je s Dadou...několikrát nahou:-)
  • flanker.27 - ohledně toho "nedokážu zabít jedlé zvíře" - vidíš, hned o Tobě vím mnohem víc a jsme na tom stejně :-))

A opovažte se pochybovat o mé ženskosti! :-D Já jen nesnáším pokrytecké předsudky - tady čtete tyhle knihy a sledujete seriál...a to ty "nevázané" scény přetáčíte ? nebo v knize přeskakujete ? Asi jako v Comebacku ?
    "německý film "můj bóže, můj bóže" :"
    on - tak jsem tu paninko, přišel jsem vám opravit tu pračku
    Ozzák - tak on je to opravář !
    ona - promiňte, spadly mi šaty...
    Ozzák - to nudné Lexo přetoč, já chci vědět, jestli jí vážně opraví tu pračku!

:-) pokrytci :-p

A na syrové maso jsem holt ujetá. Při porcování ho sním kvanta a když to na mne přijde, tak svůj řízek slupnu za syrova :-) Kdysi jsem bydlela na privátě a někdy v září se měla objevit další spolubydlící - vešla prvně do kuchyně z předsíně a náš první vzájemný pohled - já před sebou balík syrové kuřecí játry napůl sežraný a hubu od krve :-) Jsem netušila že je vegetariánka - málem to s ní šlahlo :-D no a ?
  • Tak ty až takhle! No, nebudu zastírat, že do toho bych nešel. Ale proti gustu žádný dišputát, že ano. :-)
  • Při porcování ho sním kvanta a když to na mne přijde, tak svůj řízek slupnu za syrova :-)
    jako člověk znající spoustu možných patogenních činitelů v tepelně neupraveném mase do tohoto rozhodně nemám motivaci jít:-)) Trochu mě děsíš, a i když nejsem pokrytec, už si tě asi jako něžnou plavovlásku nepředstavím. Spíš jako ženu s vysokou hladinou androgenů a tomu odpovídající muskulatuře:-)))
  • :-D a jako absolvetku veteriny, co ví, jaké jsou na jatkách kontroly :-p s tou plavovláskou ses trefil :-) (vlasy skorem po kolena :-) )
    A měl bys vědět, že syrová játra je největším zdrojem všech vitamínů v lidské výživě. Například céčko bys tepelným opracováním zničil :-) Ale proto to nejím - mi to chutná.
  • No, syrové maso, nevím nevím. Ale je pravda, že si s chutí dám tataráček, když vím, kdo ho připravil. Nicméně to ve mě vyvolává asociaci, jak Daenerys baští čerstvě vyvržené koňské srdce a ještě k tomu těhotná. Tak to bych nestrávila, vitamíny nevitamíny.
  • Syrové srdce není špatné, ovšem bez toho tuku kolem a těch blan - to by stejně neužvýkala :-)
  • Kvůli céčkám baštím jiné věci než čerstvě vytržené kusy masa.
  • Výborný zdroj vitamínů je pivo, bohužel by se muselo pít střídmě, co ne vždy dodržuju.
  • Játra jsou velmi bohatým zdrojem vitamínů i prvků. Někteří živočišní parazité se ale také nachází právě ve svalovině nebo vnitřnostech - toxoplasma gondii, tasemnice, některé hlístice atd. V důkladné kontroly na jatkách jsem se rozhodl nevěřit a maso i nadále hodlám tepelně upravovat:-)

jarla. Proč neděláš veterinu?
  • Olorin - pivo je největším zdrojem vitamínu B v lidské výživě, ale na ostatní vitamíny pokulhává :-) To těma kvasnicema :-)

Chmur - za nalezení každého parasita jsou prémie :-) Jak chceš motivovat lépe ?
    Proč ? Protože z vlastní zkušenosti jsem zjistila, že to je v 90 % očkování a utrácení nevhodných dárků :( - což jsou okamžiky, kdy jsem málem neodolala utratit majitele. A 2 x týdně poslouchat stejné nezodpovědné plky, jak ho nemá kdo venčit, že si pořídili módní plemeno, že nikoho neposlouchá - bodejť když ho nikdo nevychovává a nejhnusnější na kterou jsem alergická "my budeme mít miminko a co kdyby mu ublížil!" pes ho ještě neviděl, ale rovnou by ho sežral - utratit pitomce i s miminkem, aby se nerozmnožili!
  • Jarla - pro člověka, který docela dost trpí na afty, vitamín B nabývá na důležitosti. :-))
  • Nepopírám jeho význam :-) Taky se po něm mohovitě přibírá... :-)

Jo a na afty, opary,...je nejdůležitější B12 a ta v pivu není. Takže stejnk a pivo k tomu je ta pravá kombinejšn :-))

No já dnes udělala camamberovou omáčku z 4 deci šlehačky a je lahodná :-)
  • Ty se tváříš, jako bych Ti vyčítala kila nebo požitek z piva :-)
  • Já to vyvažuji tím, že se nebojím pro dobře natočené pivko dojet na kole i mnoho desítek km. Pravda, občas počet kalorií z piva o hodně převýší to, co jsem na tom kole doopravdy spálil, ale zatím to jde. :-)

B12 možná neobsahuje, ale nepasterizované má kvasnice, a ty jsou na afty taky moc dobré.
  • Já se nijak netvářím, prostě jen píšu, jak proti téhle docela časté nevýhodě pivařů bojuju já. 8-D
  • Jarla:A co Salmonela v syrovém mase? :-)
  • Salmonela tam nepřistane z Měsíce - Buď tu salmonelu měl celý chov a nebo nikdo. Nakupuju maso u řezníka, ne v obchoďáku...
    a
    Kdo si smůlu vyprosí
    ten se smůly dočká
    pátek ji však nenosí
    ani černá kočka

Kámoška spolužačka vaří vajíčko 25 minut a syrových potravin by se netkla a salmonelu měla 2x a jednou listeriósu...
  • Nakupuju maso u řezníka, ne v obchoďáku...
    To je dobrá rada...Aspoň budeš vědět, komu máš případně hodit dlažební kostku do vitríny:-)
  • Jo zvlášť když chodím pravidelně jen k tomu jednomu...tam to neokecá :-D
  • A kde že to bydlíš? Máš vůbec možnost výběru?:-))
  • Ale mám výběr z dobrého tuctu :-) Ale tenhle mi vyhovuje. Má i svou porážku a vše si vyrábí sám (samozřejmě má zaměstnance).
  • Super..czech made
  • Super..czech made
    Z pravých Čechů.
  • Hm čechmani daleko...hm šlonzáků ? :-))
  • Olorin: V tom Pivovarskom klube na Florenci som bol a bolo to super...Az dovtedy kym som nespoznal "Zly casy" (Praha 4) - capuju tam vzdy okolo 20tich piv + flaskove z Europy je samozrejmostou...Tam som ochutnal kopu dobrych piv, na ktore inak nikde nenarazim...Napriklad aj ten Kacov...Ak by ste boli niekedy v Blave, odporucam "Rychtar Jakub", varia si vlastne pifko a je fakt dobre...
    Inak ten tatarak to je lahoda :)))...
  • Jo, o Zlých časech jsem slyšel, ale ještě jsem tam nebyl, ale určitě to mám v hledáčku, to se neboj. :-))
  • To já se orientuju hlavně podle toho, kde se můžu dobře nadlábnout. Podle toho kritéria je mým oblíbencem Smíchovský sklípek u Anděla. Zvláštní zálusk mám vždycky na tamnější pečený žebírka.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi