Sansa opět nezklamala, je suchá a hloupoučká přesně jako v knize, ale čekala bych jí víc ubrečenou.
Vím, že je to naprosto marné, ale nedá mi to. :-) Hloupoučká? Dokázala zmanipulovat Joffreyho, aby ušetřil Dontosův život. (I když jí v tom pomohl i Ohař, který postřehl, oč jí jde.) Suchá? Ale no tak. Záchrana lidského života není zrovna málo, řekl bych.
To že přechytračila Joeffreyho -extra idiota z ní ještě nedělá chytré děvče... Já když už bych něco čekal tak pěknější představitelku
ad Stannis: nechcete tím doufám říct, že Stannis a Melisandra... ehm... jaksi budou spolu něco mít? Jestli ano, tak to je teda EPIC FAIL !!!
Ne, vůbec. Jenom budou projednávat válečné strategie a vyhlídky říše do budoucna v souvislosti s neexistencí Stannisova dědice. Rozhodně se nedá říct, že by spolu něco měli. To vůbec... ;D (čti: Ano, budou.)
HANBA!!! Tak to si teda u mně podělali. Vždyť jejich vztah byl čistě pracovní!!! To už to víc jiskřilo mezi ní a Jonem! A co chudák Stannis? Čestný a spravedlivý muž... Takhle to vypadá, že ničí starou víru jen proto, aby si mohl užít. Fuj!
Já jsem moc nepobral tu scénu s Deny vždyť v knize poslala svoje pokrevní jezdce na prohledaní okolí až když objevily Vaes Toloro a byli dobře zásobeni vodou a jídlem a ne uprostřed pustiny hlavně že mají rozpraskané rty všeci jak nemají co pít. A pak přece nezemřela Stříbrná ale Doreah ta Lysenská dívka (děvka)
Jenže na Stříbrnou neulověj tolik obecenstva :) Jo, vyslání tří jezdců uprostřed pustiny postrádá logiku, kam by se vlastně vraceli. Na tomhle místě těžko zůstanou.
Já to pochopila, že khalasar zatím zůstane na místě. Jezdci odjeli jedinými možnými směry. Mají zjistit kudy se vydat dál. Opuštěné město prostě nebude. Zkratka v ději. Stejně se tam nic podstatného nestalo.
Drago - vykašli se na začernění výrazu děvka a začerni raději ten případný spoiler. Protože co není teď, pořád ještě být může ;)
Jenže na Stříbrnou neulověj tolik obecenstva :) Jo, vyslání tří jezdců uprostřed pustiny postrádá logiku, kam by se vlastně vraceli. Na tomhle místě těžko zůstanou.
Zůstali na místě. V druhé epizodě je to vidět. Pak se ti jezdci začínají vracet. I když ne zrovna tak jak očekávali.
Tak nevim. Tenhle představovací díl mě jaksi neoslovil. To je jako kdyby v Simpsnech každou novou sérii představovali zas a znovu Bárta, Houmra, Vočka atd.. Takle tam bylo odevšeho něco, ale ve skutečnosti vůbec nic
Melissandra a Staniss mě totálně zklamali, pálení Sedmi a vznik Světlonoše byla nuda. Mel má mít charisma, umět strhnout a tady byla jako nějaká učitelka. Další kiks byla ta "sebevražda" Cresscena, by mě zajímalo, jak si ji neznalí předlohy přeberou.
Nam, co sme necitali knihu, by mohol niekto vysvetlit tu smrt starca? Pochopil som to tak, ze otravil vino (teda nvm co presne donho dal) a obetoval sa, aby snim lahla aj Melissandra. Ak to tak je akoto, ze prezila? :D
Nam, co sme necitali knihu, by mohol niekto vysvetlit tu smrt starca? Pochopil som to tak, ze otravil vino (teda nvm co presne donho dal) a obetoval sa, aby snim lahla aj Melissandra. Ak to tak je akoto, ze prezila? :D
Mel "chrání" její rudý bůh (popř. její magie). "Noc je temná a plná hrůz, starý muži, ale OHEŇ JE VŠECHNY SPÁLÍ."
jomax: on v knize žádnou sebevraždu spáchat nechtěl. nejprve se napila Mel, nic to s ní neudělalo a pak mu dala zpátky pohár, ať se napije taky. v seriálu mu začala téct krev, ještě než se napila. jinak jak píše Miss U., Melissandru chrání rudý bůh (předpoklad).
Přítomnost Robertových bastardů "přímo pod nosem" vnímala Cersei jako urážku. Uvážíme-li, jak reagovala na cizí potěr zatrpklá ryba, co potom asi udělá lvice.. Gendry se navíc podle všeho začínal Robertovi podobat, a musel proto z očí (nejlépe navždy). Jeho nahánění za branami KP mi přišlo poněkud přehnané už v knize - sloužilo podle mě hlavně ke zvýšení napětí v Aryiných kapitolách. Joffrey to neměl důvod řešit a v knize samozřejmě ani neřešil.
Ros je zjevně taková holka pro všechno (univerzální záskok). V americkém seriálu je spousta věcí tabu (bít černošku apod.), takže kromě Alayayi nám zahraje ještě sexuální otrokyni v Astaporu, Victarionovu nevěrnou manželku, lady z Žaludohradu (která bude tentokrát opravdu ukrývat vyčerpaného Jaimeho ve své posteli), a navrch ještě minimálně 2-3 železné či divoké ženy.
A kdyby se náhodou něco stalo jejich představitelkám, převezme bez potíží role Ygritte i Melisandry (ať to má při ruce). Ne že by jí cestování po Westerosu činilo nějaké potíže, havrany nechává stovky líg za sebou, a výzvou pro ni je tak akorát Jurij Gagarin a samozřejmě velmistryně oboru, všudezdejší babička z "Byl jednou jeden král"..
Klasicky se mi nelíbila Daenerys, která řeší možnou smrt hladem dráčků jako naprostou podružnost. Nějaký režisér by ji měl dokopat k lepším hereckým výkonům.
Noo, tady si troufnu nesouhlasit - podle mě zahrála docela obstojně to vyčerpání, náběh na absolutní rezignaci... k tomu neví co s těmi draky, odpovědnost za její lid - docela zoufalá situace na zhroucení.
Komentáře
Já když už bych něco čekal tak pěknější představitelku
Jo, vyslání tří jezdců uprostřed pustiny postrádá logiku, kam by se vlastně vraceli. Na tomhle místě těžko zůstanou.
Opuštěné město prostě nebude. Zkratka v ději. Stejně se tam nic podstatného nestalo.
Drago - vykašli se na začernění výrazu děvka a začerni raději ten případný spoiler. Protože co není teď, pořád ještě být může ;)
Lady Sansa - jaký Králobijec?
A ještě bych se chtěla zeptat jak je Fialka v originálu.
Takle tam bylo odevšeho něco, ale ve skutečnosti vůbec nic
A poznámka o zkratce v ději patřila Dragovi.
"Noc je temná a plná hrůz, starý muži, ale OHEŇ JE VŠECHNY SPÁLÍ."
Ros je zjevně taková holka pro všechno (univerzální záskok). V americkém seriálu je spousta věcí tabu (bít černošku apod.), takže kromě Alayayi nám zahraje ještě sexuální otrokyni v Astaporu, Victarionovu nevěrnou manželku, lady z Žaludohradu (která bude tentokrát opravdu ukrývat vyčerpaného Jaimeho ve své posteli), a navrch ještě minimálně 2-3 železné či divoké ženy.
A kdyby se náhodou něco stalo jejich představitelkám, převezme bez potíží role Ygritte i Melisandry (ať to má při ruce). Ne že by jí cestování po Westerosu činilo nějaké potíže, havrany nechává stovky líg za sebou, a výzvou pro ni je tak akorát Jurij Gagarin a samozřejmě velmistryně oboru, všudezdejší babička z "Byl jednou jeden král"..
Navíc spíš byl starcobijec než princ Bajaja. :-)
Věděl magistr Illyrio, co dává Daenerys za svatební dar? :)