Tři nejprovařenější teorie

191012141519

Komentáře

• Sorrz neměla...já myslel tu kapitolu kde se Sam dostane do Citadely...já to bral jako epilog....
  • Uch, už jsem si myslel že mě ošidili.
  • myslím, že marwyn netuší.
  • A co když veděl??
    Můžou třeba spolupracovat a nebo být nějak propojeni...
    BTW: Tanec s draky jsem nečetl
  • pokud se nepletu, tak v Tanci není po Marwovi ani vidu, ani slechu.
  • Proto jsem to napsal...nevěděl jsem jestli to nebylo nějak vysvětleno nebo nepřibyli nové informace...
  • Mě nejvíce zajímá původ Jona a dočetl jsem se, že Neda s Lyannou v náručí našel Howland Reed, který byl v druhé knize uveden jako velmi dobrý přítel Neda. Možná on něco ví o Jonově původu. Třeba v dalších dílech se od Reedů něco dovíme. ale je to jen nápad.
  • Nebylo ještě nějaké vodítko ve vizi v domě Neumírajících, kde stál Rhaegar u okna a mluvil o něčem, že to dítě je skutečnou Písní ledu a ohně?
  • P3ZI napsal(a):

Nebylo ještě nějaké vodítko ve vizi v domě Neumírajících, kde stál Rhaegar u okna a mluvil o něčem, že to dítě je skutečnou Písní ledu a ohně?

"Viserys, bylo její první myšlenkou, když se znovu zastavila, ale při pozornějším pohledu si uvědomila, že to není pravda. Muž sice měl vlasy jako její bratr, ale byl vyšší a jeho oči byly spíš indigové než fialové. „Aegon,“ říkal ženě, která ležela ve velké dřevěné posteli a chovala v náručí novorozeně. „Jaké jméno může být pro krále vhodnější?“
    „Složíš pro něho píseň?“ zeptala se žena.
    „On jí už má,“ odpověděl muž. „Je to princ, který byl zaslíben, a sám je písní ledu a ohně.“ Když to říkal, vzhlédl a jeho oči se střetly s Danyinýma. Zdálo se, jako by ji viděl, jak tam stojí za dveřmi. „Musí být ještě jeden,“ řekl a Dany nevěděla, zda mluví k ní nebo k ženě na loži. „Drak má tři hlavy.“ Šel k okennímu sedátku, vzal harfu a zlehka proběhl prsty po jejích stříbrných strunách. Místnost zaplnila tklivá sladká melodie a muž, žena i dítě se vytratili jako ranní opar. Jenom hudba linoucí se z místnosti ji poháněla na cestě dál.
    "
    Aegon byl (je?) Rhaegarův syn, kterého měl s Eliou. I kdyby měl Jon stejné jméno a "Jon" by bylo jen "krycí", nemohlo jít o něj, protože v době "Lyannina krvavého lože" už byl Rhaegar, myslím, mrtvý a rozhodně se nenalézal na stejném místě jako Lyanna, takže s ní nemohl mluvit. :)
  • Tak se zdá, že se mi to popletlo....
  • Musí být ještě jeden

...tak asi udělal děcko Lil a měl Jona jako třetího :)) Aegona jako druhého a Danny jako první, i když jak by o ní mohl vědět ? Jak by mohl vědět o tom všem ?? že by měli Targaryeni předtuchy ?
  • o třech hlavách mluví i mistr noční hlidky, takže on to proroctví musel znát, ale určitě ne celé, protože on říkal že už je starý aby byl jednou z hlav ...

takže krom Danny musí být ještě 2 targaryeni

PS: chtěl bych aby byl Jon nakonec dítětem Neda Starka a nikoho jiného ... , třeba Neda a targaryenské princezny o které nevěděl že knim patří :D
  • 1. Targaryen
    Daenerys, Za búrky zrodená, Matka drakov. Je dcéra Aerysa.

2. Targaryen
    Aegon, syn Rhaegarov, zachránený počas plienenia Kráľovho prístaviska, o čom vedelo len málo ľudí - medzi nimi Varys, ktorý to spomenul v Epilógu Tanca s drakmi. Bol známy pod menom Quentyn Martell.

3. Targaryen
    Jon Sneh, právoplatne nemanželský syn Rhaegara a Lyanny Stark.

EDIT: Teória, ktorá sa mi zdá pravdepodobná.
  • Lord Gepeto napsal(a):

2. Targaryen
    Aegon, syn Rhaegarov, zachránený počas plienenia Kráľovho prístaviska, o čom vedelo len málo ľudí - medzi nimi Varys, ktorý to spomenul v Epilógu Tanca s drakmi. Bol známy pod menom Quentyn Martell.

1. a 3. vcelku souhlas, ale 2. - Quentyn Martell - toho snad sežehli, ne? Aegon je Aegon, předtím chlapec z lodi... - nebo se pletu?
  • Co má společnýho Aegon a Quentyn? Nepopletl sis to trochu?
  • gepeto, ty si nečítal tanec, že?
  • Gepeto dočetl teprve střet králů.
  • :P Asi som sa splietol, ale kdesi som čítal, že Varys trepal čosi v zmysle, že Quentyn je Aegon - zachránený... A ja rozhodne chcem, aby bol Quentyn Aegonom (keďže skončil, ako skončil, jeden targaryen by bol fuč a nerobil by problémy, takže tých druhých dvoch by sme si dosadili, takto to stále nebude isté :D )
  • fakt nechápem ľudí, čo môžu čítať, nečítajú a kazia si zážitok spoilermi. nechápem...
  • :) Ja nechápem množstvo iných ľudí... A neriešim :) Nezaťažuj sa tým zbytočne, ja si to kazím, nie ty...
  • stejně mě zajímá, jak to ti mrtví Targaryeni mohli vědět? To mají krom častého výskytu šílenství i předtuchy ?
  • A nechci aby byl Jon targaryenem, byť bastardem a nechci aby měl něco společného s Lil

chci aby Jon byl bastardem Starka, když ujel se svou dávnou láskou z turnaje. A Lil slíbil, že jí pohřbí na zimohradě a její dítě s Targaryenem dopraví do Dorne nebo na Dračí ostrov kde se o něj postarají a připraví na budoucnost , pro proroctví ...
  • To věčné opakování "slib mi to" v Eddardových kapitolách spíš vypadá, jako by ten slib nesplnil.
  • Tři hlavy draka: Rhaegal, Viserion, Drogon. :-)
  • Ben Nevis napsal(a):

To věčné opakování "slib mi to" v Eddardových kapitolách spíš vypadá, jako by ten slib nesplnil.

Samozřejmě, kdyby ten slib splnil, nemyslel by na to tímhle způsobem. Proto mi přijde zvláštní, proč tolik lidí automaticky předpokládá, že ten slib se týká "jejího" Jona.
  • Ben Nevis napsal(a):

To věčné opakování "slib mi to" v Eddardových kapitolách spíš vypadá, jako by ten slib nesplnil.

Ned ale přece všechny sliby plní (a hlavně o Vánocích)! :)
  • Ned plní sliby, ovšem jako ekolog, dokud neuvidí, jak kriticky ohrožený živočich požírá kriticky ohroženou rostlinku :-D
  • Jarla napsal(a):

Ned plní sliby, ovšem jako ekolog, dokud neuvidí, jak kriticky ohrožený živočich požírá kriticky ohroženou rostlinku :-D

Tam není vše ztraceno - zvířátko může při vyměšování vyloučit semínka rostlinky a happy-end je na světě :)
  • A nebo taky ne, protže ji zblajzne před produkcí semínek :-)
    Každopádně ned je přesně ten typ - bude na takovou situaci čučet a nevědět kam s rukama, protože za zády jich bude mít plno :-D
  • Jarla: Pak je to tedy smůla :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SpekulaceKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi