Aréna smrti - prvý diel Hunger Games - som dostal zdarma k mojej objednávke na Literame. Asi ho ani nejdem čítať a rovno ho dám sestre. Sklamal som sa už v Meno vetra, keď som očakával niečo, čo ma naozaj upúta, a pritom sa mi dostala obyčajná fantasy s hrdinom, ktorý príde o rodičov, potom bude najlepší študent na akadémiu. Zabije "draka"... miestami pútavé, ale pre mňa klišé. Komentáre na arénu sú také, že je to niečo pre teenageroch. Hrdinka - obetuje sa za sestru - nájde lásku a naučí sa ako "prežiť". Snáď dám ešte aréne šancu... neviem... leží mi v knižnici, ale prvé stránky ma vôbec nelákali k ďalšiemu pokračovaniu.
Já to četla a líbilo se mi to - velmi mě to překvapilo, páč jsem čekala slátaninu typu (Twilight či Upíří deníky). Má motivace byla Woody Harrelson ve filmu (raději čtu knihu před filmem) a očekávání téměř nulové.
erik1131: Ne, žádná linie lásky tam není (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).
... (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).
A pak přišlo "miluji ho, ale miluje on mě? - miluje mě, ale on mě nemiluje dost - jak ho můžu nemilovat? - určitě mě nemiluje - možná mě miluje - jak mě může milovat? - miluji ho víc než nejvíc - je jako bůh, nelze ho nemilovat - určitě mě nemůže milovat, jsem táááák obyčejná" :)
... (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).
A pak přišlo "miluji ho, ale miluje on mě? - miluje mě, ale on mě nemiluje dost - jak ho můžu nemilovat? - určitě mě nemiluje - možná mě miluje - jak mě může milovat? - miluji ho víc než nejvíc - je jako bůh, nelze ho nemilovat - určitě mě nemůže milovat, jsem táááák obyčejná" :)
Teď jste de facto vyspoilerovaly veškerý děj celé tetralogie Stmívání!!! :D
Teď jste de facto vyspoilerovaly veškerý děj celé tetralogie Stmívání!!! :D
Ještě si k tomu přičtěte pár přerostlých psisek, z nichž jedno uvažuje ve stylu "miluji zem, po které chodí a ona je tak hloupá, že to nevidí - proč miluje toho ošklivého ošklivého a ne mě, když ji tolik miluji" a teprve pak to bude v podstatě komplet :o))
Ještě si k tomu přičtěte pár přerostlých psisek, z nichž jedno uvažuje ve stylu "miluji zem, po které chodí a ona je tak hloupá, že to nevidí - proč miluje toho ošklivého ošklivého a ne mě, když ji tolik miluji" a teprve pak to bude v podstatě komplet :o))
Ty mezidruhové mutanty jsem vypustila. Hrdinku nakonec nesvedou "na scestí" a jsou prakticky jen na okrasu/pro smích/pro strašení... ;D
Zapomněla jsem na pedofilní vsuvku zprostřed čtvrtého dílu. Bože, jak já se těším na pátý film do kina, až uvidím Jacoba jak dělá kuči kuči na Renesme :o))
Pokud si pamatuji, v knížce rychle rostla. Takže na konci pátého filmu bude vypadat jako pohledná prsatá pětadvacítka a bude se moct zdatně plazit po "vlkodlakově" odhalené hrudi... ;D
To jo, ale přesto byla pořád malá - v době největšího "dramatu" s Volturiovými vypadala na cca 5 let, tuším. Ale co jsem viděla fotky z natáčení, tak dopadne jako mláďata v GoT, bude výrazně starší - cca 10, ale i tak.... Nicméně ta Tvoje varianta taky není nereálná a plně by zapadla do této ságy :o))
Ne, to dítě bude mít jen pár měsíců, ale bude abnormálně rychle růst, takže bude vypadat jako pětiletá :) A spíš on bude to dítě oblézat, brát ho na koníčka a tisknout se k němu víc než oba rodiče dohromady :o)) Panebože, ujeté mi přišlo vždycky, ale až teď mi došlo jak moc úchylně to zní!
Tak zrovna ted čtu Na západní frontě klid od Remarquea a je to prostě taková klasika navíc dobře napsaná. Na pustý ostrov bych si vzal snad jakoukoliv knížku od Stephena Kinga - můj nejoblíbenější autor a od něj asi sérii Temná věž (zatím jsem přečetl první díl, který se mi moc líbil a chystám se na další).
Na západní frontě klid - jasně na začátku jsem si oblíbila toho Škoťáka z vřesovišť a hne dna konci kapitoly mi ho oddělal a ještě tak ohavným způsobem, že mu nechal ustřelit půlu zad až mu byly vidět plíce - no fuj! Remarque píše velmi dobře a velmi realisticky - nic pro mne :-p:-))
Remarque je vynikající spisovatel, který vás dokáže vtáhnout do zoufalé doby, dojmout a vyvolat ve vás hořkosladký sentiment, ale mne si získal díky Karlovi ze Tří kamarádů.:)
Na druhou stranu, papá byl taky samá vojna. ;-) Když jsem ty jeho povídky četl poprvé (tak před čtvrtstoletím), polovinu z nich jsem vůbec nepochopil. Ne, že bych teď byl na tom o moc líp. :-)
Komentáře
Komentáre na arénu sú také, že je to niečo pre teenageroch. Hrdinka - obetuje sa za sestru - nájde lásku a naučí sa ako "prežiť".
Snáď dám ešte aréne šancu... neviem... leží mi v knižnici, ale prvé stránky ma vôbec nelákali k ďalšiemu pokračovaniu.
A spíš on bude to dítě oblézat, brát ho na koníčka a tisknout se k němu víc než oba rodiče dohromady :o))
Panebože, ujeté mi přišlo vždycky, ale až teď mi došlo jak moc úchylně to zní!
Když jsem ty jeho povídky četl poprvé (tak před čtvrtstoletím), polovinu z nich jsem vůbec nepochopil. Ne, že bych teď byl na tom o moc líp. :-)