Co zrovna čtete?

1202123252647

Komentáře

• Aréna smrti - prvý diel Hunger Games - som dostal zdarma k mojej objednávke na Literame. Asi ho ani nejdem čítať a rovno ho dám sestre. Sklamal som sa už v Meno vetra, keď som očakával niečo, čo ma naozaj upúta, a pritom sa mi dostala obyčajná fantasy s hrdinom, ktorý príde o rodičov, potom bude najlepší študent na akadémiu. Zabije "draka"... miestami pútavé, ale pre mňa klišé.
    Komentáre na arénu sú také, že je to niečo pre teenageroch. Hrdinka - obetuje sa za sestru - nájde lásku a naučí sa ako "prežiť".
    Snáď dám ešte aréne šancu... neviem... leží mi v knižnici, ale prvé stránky ma vôbec nelákali k ďalšiemu pokračovaniu.
  • Já to četla a líbilo se mi to - velmi mě to překvapilo, páč jsem čekala slátaninu typu (Twilight či Upíří deníky). Má motivace byla Woody Harrelson ve filmu (raději čtu knihu před filmem) a očekávání téměř nulové.
  • erik1131: To "najde lásku" škrtni - klasické hledání lásky tam právě vůbec není (což mne velmi potěšilo). Hlavní hrdinka předstírá, pro diváky.
  • Krisa napsal(a):

erik1131: To "najde lásku" škrtni - klasické hledání lásky tam právě vůbec není (což mne velmi potěšilo). Hlavní hrdinka předstírá, pro diváky.

Žiadna láska v štýlu Twilight, len predstieraná? Tak žeby som si ju prečítal... :-/
  • erik1131: Ne, žádná linie lásky tam není (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).
  • To zní jako 90210 :-p
  • Krisa napsal(a):

... (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).

A pak přišlo "miluji ho, ale miluje on mě? - miluje mě, ale on mě nemiluje dost - jak ho můžu nemilovat? - určitě mě nemiluje - možná mě miluje - jak mě může milovat? - miluji ho víc než nejvíc - je jako bůh, nelze ho nemilovat - určitě mě nemůže milovat, jsem táááák obyčejná" :)
  • Nevada napsal(a):

Krisa napsal(a):

... (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).

A pak přišlo "miluji ho, ale miluje on mě? - miluje mě, ale on mě nemiluje dost - jak ho můžu nemilovat? - určitě mě nemiluje - možná mě miluje - jak mě může milovat? - miluji ho víc než nejvíc - je jako bůh, nelze ho nemilovat - určitě mě nemůže milovat, jsem táááák obyčejná" :)
    Teď jste de facto vyspoilerovaly veškerý děj celé tetralogie Stmívání!!! :D
  • Mi ne :-)) Nehodlám to číst :-D
  • Nevada: Asi tak nějak :D
  • Ja som si precitala obsah na wiki, len tak zo zvedavosti a uplne mi to staci :)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Nevada napsal(a):

Krisa napsal(a):

Teď jste de facto vyspoilerovaly veškerý děj celé tetralogie Stmívání!!! :D
    Ještě si k tomu přičtěte pár přerostlých psisek, z nichž jedno uvažuje ve stylu "miluji zem, po které chodí a ona je tak hloupá, že to nevidí - proč miluje toho ošklivého ošklivého a ne mě, když ji tolik miluji" a teprve pak to bude v podstatě komplet :o))
  • Nevada napsal(a):

Ještě si k tomu přičtěte pár přerostlých psisek, z nichž jedno uvažuje ve stylu "miluji zem, po které chodí a ona je tak hloupá, že to nevidí - proč miluje toho ošklivého ošklivého a ne mě, když ji tolik miluji" a teprve pak to bude v podstatě komplet :o))

Ty mezidruhové mutanty jsem vypustila. Hrdinku nakonec nesvedou "na scestí" a jsou prakticky jen na okrasu/pro smích/pro strašení... ;D
  • Zapomněla jsem na pedofilní vsuvku zprostřed čtvrtého dílu. Bože, jak já se těším na pátý film do kina, až uvidím Jacoba jak dělá kuči kuči na Renesme :o))
  • Pokud si pamatuji, v knížce rychle rostla. Takže na konci pátého filmu bude vypadat jako pohledná prsatá pětadvacítka a bude se moct zdatně plazit po "vlkodlakově" odhalené hrudi... ;D
  • To jo, ale přesto byla pořád malá - v době největšího "dramatu" s Volturiovými vypadala na cca 5 let, tuším. Ale co jsem viděla fotky z natáčení, tak dopadne jako mláďata v GoT, bude výrazně starší - cca 10, ale i tak.... Nicméně ta Tvoje varianta taky není nereálná a plně by zapadla do této ságy :o))
  • COŽE? Ten divnej mastnej člověk bez trička bude oblézán 5letým (10) dítětem? kou Panebože! Proč mi to děláte? :)
  • Krisa: Ještě hůř. Bude poblázněn novorozenětem. :DDD
  • Ne, to dítě bude mít jen pár měsíců, ale bude abnormálně rychle růst, takže bude vypadat jako pětiletá :)
    A spíš on bude to dítě oblézat, brát ho na koníčka a tisknout se k němu víc než oba rodiče dohromady :o))

Panebože, ujeté mi přišlo vždycky, ale až teď mi došlo jak moc úchylně to zní!
  • Honza Nedvěd pukne závistí!
  • Tak zrovna ted čtu Na západní frontě klid od Remarquea a je to prostě taková klasika navíc dobře napsaná. Na pustý ostrov bych si vzal snad jakoukoliv knížku od Stephena Kinga - můj nejoblíbenější autor a od něj asi sérii Temná věž (zatím jsem přečetl první díl, který se mi moc líbil a chystám se na další).
  • Na západní frontě klid - jasně na začátku jsem si oblíbila toho Škoťáka z vřesovišť a hne dna konci kapitoly mi ho oddělal a ještě tak ohavným způsobem, že mu nechal ustřelit půlu zad až mu byly vidět plíce - no fuj! Remarque píše velmi dobře a velmi realisticky - nic pro mne :-p :-))
  • Remarque: Čas žít, čas umírat, to je moje nejoblíbenější od něj...
  • Remarque je vynikající spisovatel, který vás dokáže vtáhnout do zoufalé doby, dojmout a vyvolat ve vás hořkosladký sentiment, ale mne si získal díky Karlovi ze Tří kamarádů.:)
  • Pro mě je jednička Nebe nezná vyvolených a potom i Jiskra života...
  • Ja mam radaej Hemigwaya a jeho poviedky, z Remarqua som bola akasi unavena - vojna sem, vojna tam
  • Na druhou stranu, papá byl taky samá vojna. ;-)
    Když jsem ty jeho povídky četl poprvé (tak před čtvrtstoletím), polovinu z nich jsem vůbec nepochopil. Ne, že bych teď byl na tom o moc líp. :-)
  • Poviedky z koridy su the best, vojna je tam spominana len akoby mimochodom.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi