Co zrovna čtete?

1…2223252728…47

Komentáře

• Jay napsal(a):

Já mám rád humor, takže zbožňuji knihy jako:
    Stopařův průvodce po Galaxii, Jak jsem vyhrál válku, Co jsme to tátovi provedli (proti předchozím méně známá, ale jediné v čem na ně ztrácí je délka), Pan Kaplan má stále třídu rád... a podobně.
    A samozřejmě "To snad nemyslíte vážně, pane Feynmane" (ale to je trochu dáno odborností)...

Naposledy ma v elektricke zachvatil riadny rehot pri Kaplanovi, odvtedy si davam pozor, co citam na verejnosti :)
  • Nevada napsal(a):

Naštěstí.

Nelíbí se ti knihovna co vypadá jako něco co ukáplo sfinze z nosu? :)
  • Vůbec. Ač z Moravy, tak mám Prahu ráda :)
  • Ale vždyť to navrhl světově uznávaný architekt a komu se to nelíbí tak je mentálně zaostalej a nejspíš komunista (jo, i takový argumenty padaly) :)
  • To znám. Pár debat o tom chrchlu jsem četla a sem tam se i zapojila :o))
  • Mně se chrchel líbil :-( mám ráda, když architektura provokuje. Přijde mi, že je to vícnež jen "barák". Ale většině kamarádů se nelíbil.
  • To mi připomíná, jak jsem četla od Ayn Rand knížku (v názvu je cosik se studnou, asi to bude v originálu Fountainhead), která byla o zneuznaném architektovi, co chtěl stavět modernu a všichni páprdové mu házeli klacky pod nohy, protože nebyl ochoten ke kompromisu (průčelí v řeckém stylu). Celou knížku jsem si říkala, že ta jeho architektura musí být hrozné betonové kostky, co se mi ani trošku nelíbí, místo abych mu fandila. :-)
  • To mi mame taku polemiku ohladom SNG a OD (terajsie tesco) v strede mesta
  • Práve som v hostine už poniekoľký krát narazil na Vrabčákov... mohli by ste mi povedať kto to je, pripadajú mi ako križiaci....
  • erik1131: Odraní, uhalekaní náboženští fanatici. "Lůza" vystrašená a unavená válkou svých pánů, obracející se v těžkých časech na víru, "kněze" a kazatele z lidu (tj. další vrabčáky).
  • erik1131: Něco jako u nás voliči komunistů, socanů, sládkovců, Dělnický strany a podobnejch partají.
  • Házet Sládka do jednoho pytle s Dělnickou stranou...fujtajxl.
  • Já zrovna čtu Dóm řetězů od Eriksona. Bohužel mě celá sága nějak oproti Martinovi nezaujala. Možná tím, že se to někdy strašně moc táhne. Jinak jsem četl povídky od Lovecrafta (úžasné) a uvažuji, že přečtu Nekroskop. Skvělá kniha je také Sillmarilion od Tolkiena. Jakou knihu byste mi doporučili vy?
  • Simniak napsal(a):

Já zrovna čtu Dóm řetězů od Eriksona. Bohužel mě celá sága nějak oproti Martinovi nezaujala. Možná tím, že se to někdy strašně moc táhne. Jinak jsem četl povídky od Lovecrafta (úžasné) a uvažuji, že přečtu Nekroskop. Skvělá kniha je také Sillmarilion od Tolkiena. Jakou knihu byste mi doporučili vy?

Ak by si chcel niečo kratšie, určite by som ti mohol odporučiť Temného elfa - Domovina, Vyhnastvi, Utociste, pokračuje potom ďalšími asi desaitimi knihami. Mne sa celá séria veľmi páči ;)
  • Koupil jsem si od Eriksona Prach snů a zatím jsem trochu zmaten. Je zde příliš mnoho postav, které si už pořádně nepamatuji:-)
  • Chmur napsal(a):

Koupil jsem si od Eriksona Prach snů a zatím jsem trochu zmaten. Je zde příliš mnoho postav, které si už pořádně nepamatuji:-)

Nápodobne(som na 150 strane). Mariňákov si ešte pamätám, ale napr. Zánikov už vôbec.
  • Simniak napsal(a):

Já zrovna čtu Dóm řetězů od Eriksona. Bohužel mě celá sága nějak oproti Martinovi nezaujala. Možná tím, že se to někdy strašně moc táhne. Jinak jsem četl povídky od Lovecrafta (úžasné) a uvažuji, že přečtu Nekroskop. Skvělá kniha je také Sillmarilion od Tolkiena. Jakou knihu byste mi doporučili vy?

Nekroskop a Sillmarion? Nebe a dudy. Zalezi, k comu viac inklinujes. K hardcore alebo biblii :)
  • Erik: Musel bych si přečíst předchozích osm dílů, abych byl pořádně v obraze:-) Počkám na desátý a pak to dám v zátahu:-)
  • Spíš bych chtěl něco co má skvělý příběh
  • Simniak napsal(a):

Spíš bych chtěl něco co má skvělý příběh

Skus zaklínača...
  • überkiller: Spíš bych řek, že mnohem ošklivější ode mě je házet do jednoho pytle sociální demokraty s Dělnickou stranou. Ale přesto do jednoho pytle s nápisem "lůza" patří.
  • erik1131 napsal(a):

Simniak napsal(a):

Skus zaklínača...
    K tomu sa pripajam
  • Simniak napsal(a):

K Zaklínači se taky připojuju.
  • Nebo zkus něco úplně mimo fantasy, tam to není tak předvídatelné.
  • Zaklínače mám taky přečteného :D
  • simniak napsal(a):

Zaklínače mám taky přečteného :D

Tak třeba "Mariňáci" od Roberta Fabiana. Je to skvělá militari sci-fi od českého autora.
  • Simniak napsal(a):

Pokud nemáš přečteno, tak zkus Kladivo na čarodějnice od Kaplického.
  • Nicméně je potřeba říct, že Kladivo je velmi depresivní kniha...
  • Jestli máte chuť na svižnou drobet realistickou sci-fi, tak doporučuji Štěně od Héraulta
    ste
  • Chmur napsal(a):

Nicméně je potřeba říct, že Kladivo je velmi depresivní kniha...

Film byl taky dost temný. http://www.csfd.cz/film/9455-kladivo-na-carodejnice/
    Hlavně je to podle skutečných událostí.
    Četla jsem třeba Čachtickou paní a ta mi na druhé čtení přišla spíš jako romantická pohádka.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi