Já mám rád humor, takže zbožňuji knihy jako: Stopařův průvodce po Galaxii, Jak jsem vyhrál válku, Co jsme to tátovi provedli (proti předchozím méně známá, ale jediné v čem na ně ztrácí je délka), Pan Kaplan má stále třídu rád... a podobně. A samozřejmě "To snad nemyslíte vážně, pane Feynmane" (ale to je trochu dáno odborností)...
Naposledy ma v elektricke zachvatil riadny rehot pri Kaplanovi, odvtedy si davam pozor, co citam na verejnosti :)
To mi připomíná, jak jsem četla od Ayn Rand knížku (v názvu je cosik se studnou, asi to bude v originálu Fountainhead), která byla o zneuznaném architektovi, co chtěl stavět modernu a všichni páprdové mu házeli klacky pod nohy, protože nebyl ochoten ke kompromisu (průčelí v řeckém stylu). Celou knížku jsem si říkala, že ta jeho architektura musí být hrozné betonové kostky, co se mi ani trošku nelíbí, místo abych mu fandila. :-)
erik1131: Odraní, uhalekaní náboženští fanatici. "Lůza" vystrašená a unavená válkou svých pánů, obracející se v těžkých časech na víru, "kněze" a kazatele z lidu (tj. další vrabčáky).
Já zrovna čtu Dóm řetězů od Eriksona. Bohužel mě celá sága nějak oproti Martinovi nezaujala. Možná tím, že se to někdy strašně moc táhne. Jinak jsem četl povídky od Lovecrafta (úžasné) a uvažuji, že přečtu Nekroskop. Skvělá kniha je také Sillmarilion od Tolkiena. Jakou knihu byste mi doporučili vy?
Já zrovna čtu Dóm řetězů od Eriksona. Bohužel mě celá sága nějak oproti Martinovi nezaujala. Možná tím, že se to někdy strašně moc táhne. Jinak jsem četl povídky od Lovecrafta (úžasné) a uvažuji, že přečtu Nekroskop. Skvělá kniha je také Sillmarilion od Tolkiena. Jakou knihu byste mi doporučili vy?
Ak by si chcel niečo kratšie, určite by som ti mohol odporučiť Temného elfa - Domovina, Vyhnastvi, Utociste, pokračuje potom ďalšími asi desaitimi knihami. Mne sa celá séria veľmi páči ;)
Nekroskop a Sillmarion? Nebe a dudy. Zalezi, k comu viac inklinujes. K hardcore alebo biblii :)
überkiller: Spíš bych řek, že mnohem ošklivější ode mě je házet do jednoho pytle sociální demokraty s Dělnickou stranou. Ale přesto do jednoho pytle s nápisem "lůza" patří.
Pokud nemáš přečteno, tak zkus Kladivo na čarodějnice od Kaplického.
Nicméně je potřeba říct, že Kladivo je velmi depresivní kniha...
Film byl taky dost temný. http://www.csfd.cz/film/9455-kladivo-na-carodejnice/ Hlavně je to podle skutečných událostí. Četla jsem třeba Čachtickou paní a ta mi na druhé čtení přišla spíš jako romantická pohádka.
Komentáře
Hlavně je to podle skutečných událostí.
Četla jsem třeba Čachtickou paní a ta mi na druhé čtení přišla spíš jako romantická pohádka.