Hra o trůny 2x09 - Černovoda

Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
«13456724

Komentáře

• Né, nééé!!! Já to nevydržím! Už za dva dny a až za čtyři to (možná) uvidím!!! Nééééé! >:-O

Jinak třetí video se mi nechce ukázat s tím, že je soukromé... >:(
  • Nemáte niekto stroj času? Rád by som si ho požičal :D
  • Ha, opraveno. A já se divil, proč to ped chvílí na youtube účtu vydávali znova - asi to nějak přestříhali...

Jinak z toho rozhovoru nemám moc dobrý pocit. Hlavně ve smyslu našeho přesvědčení s krisou a sarvenem, že uvidíme řetěz - není to tam ani naznačeno, ale v podtextu to tam čtu :-(
  • Mám taký pocit, že sa budeme musieť zmieriť s faktom, že divoký oheň nebude zelený :(
    Ale je možné, že tam schválne nechcú moc prezradiť, kvôli momentu prekvapenia. Lebo bitka z ukážky je síce fajn, a už sa na ňu teším, ale je tam toho podozrivo málo. Možno ešte budeme príjemne prekvapení :)
  • To Králové přístaviště se nám nějak scvrkává :)) a z těch válečných veslic jsou jen čluny ??
  • Alek, v poslednej vete ti asi chýba slovo "nelze"(dúfam, že som použil správny český výraz pre nejde) :)
  • Arttu d´Charo napsal(a):

To Králové přístaviště se nám nějak scvrkává :)) a z těch válečných veslic jsou jen čluny ??

Ak si všimneš, veslice sú za člnmi, ale pri vyloďovaní vy ich nepoužili asi ani normálne.
    A Kráľovo prístavisko je primalé na polmiliónové mesto, má len jeden kopec namiesto troch a žiaden veľký prístav. Ale čo čakáš s takým rozpočtom? Veď vynechali Riverrun, Storm´s End(pardon, ale mám radšej originálne názvy) a Freyom sa nejako scvrkli sídla aj rodina :D
  • Anglachel: ano, je to tak, díky.

Riverrun bych pro třetí sérii ještě nevzdával.
  • řetěz bude, my jsme ho viděli :)
  • Podle mě záměrně mlží, řetěz bude.
  • Juchú. Najlepšia časť bitky, to ma fakt dostalo, ako ich Tyrion takto odkázal vyradiť. Len ktovie, ako to spracujú, lebo čo osm videl, vylodenie prebehlo pokojne a bol tam aj Stannis, ktorý to celé prežil, čiže som zvedavý, ako to spracujú.
  • Řetěz byla přece jádrem bitvy, ne? Kdyby nebylo řetěze mohl Davos s flotilou v klidu odplout.
  • Však já furt říkám, že řetěz bude, ale až na pár vlaštovek mi nikdo nevěří...
  • Mě druhá série brutálním způsobem vyléčila z přílišných očekávání, které jsem měla po první sérii. Takže nečekám nic moc a buď budu na svém nebo příjemně překvapená :)
    Dokonce jsem (kromě dvou) nesledovala ani proma na jednotlivé epizody.
  • Montezuma3 napsal(a):

Nechci moc machrovat, ale moje věštby se pomalu ale jistě naplňují. Řetěz nebude a zelený oheň jen v knihách.
    Plameny nelžou. :-)

Ticho, Melisandro! Nebo Tě předáme Potopenému bohovi! ;D
  • Nechci moc machrovat, ale moje věštby se pomalu ale jistě naplňují. Řetěz nebude a zelený oheň jen v knihách.
    Plameny nelžou. :-)
    Ale plakát je pěkný.
  • K těm veslicím.

Je zajímavé že v seriálu používaj jen plachetnice ,ale galéry(veslice) prakticky vůbec a to ani u železných ostrovů. Což moc neodpoví knize ani "historickému období"(středověk před vynálezem střelného prachu....")
  • Uh, já jedu v pondělí na 5 dní do Háje pod Klínovcem, takže si počkám... :/ Ale Bouři mečů si beru s sebou... :)
    BTW: nebyla bitva v Černovodě při západu slunce? Pamatuji si ještě ten popisek - citronově žlutá obloha... ale jinak podle těch ukázek paráda :O :)
  • Což moc neodpoví knize ani "historickému období"(středověk před vynálezem střelného prachu....")
    To už je ta výhoda fantasy, že tohle nemusí řešit :-)
  • Tento díl bude nejluxusnější si myslím:) I v knize to byla nejzajímavější čast v Bouří mečů:)
  • Naxxli napsal(a):

Tento díl bude nejluxusnější si myslím:) I v knize to byla nejzajímavější čast v Bouří mečů:)

Ve střetu králů, ne? ;)
  • Naxxli napsal(a):

Tento díl bude nejluxusnější si myslím:) I v knize to byla nejzajímavější čast v Bouří mečů:)

stane se, ale fakt je to střet králů...taky mám sem tam problém když na knihy vzpomínám, co se v jaké dějové lince stalo, a myslím, že až začne třetí série kdy už budou knihy docela pomíchané a děje posunute ať dopředu nebo dozadu, budu mít v méně důležitých linkách guláš úplně
  • Vypadá to zajímavě a i nějaký efekty vypadaly dobře, snad nebudeme zklamáni :)
  • Alek napsal(a):

Což moc neodpoví knize ani "historickému období"(středověk před vynálezem střelného prachu....")
    To už je ta výhoda fantasy, že tohle nemusí řešit :-)
    Každopádně by měla odpovídat logice a knize. Myslím že toto není klasické fantasy ,ale autor se drží reálných skutečností historických fakt. Galéry se masově používaly ještě v 16. století(bitva u lepanta, protože plachetnice se na určitý způsob boje ještě nehodily.
  • Lidi, vaše starosti bych chtěla mít. Buďte rádi, že tam nejezděj na parníku :D

Jinak počítám, že oheň bude obyčejnej oheň a řetěz nebude a je mi to upřímně řečeno fuk, protože jsem se definitivně oprostila věčnýho srovnání s Písní a čekám hlavně dobrej seriál. Stejně tak počítám, že Dům neumírajích bude silně zkrácená sekvence, protože kromě jedný jsou všechny Daenerysiny vize i v knížkách zatím nevysvětlený. Spíš tam bude jenom ta závěrečná část.

Jinak anketní otázka pro ty, co četli synopsi desátý epizody. Co proboha myslíte, že v devátým díle kromě Černovody bude? Nějak mě nic nenapadá.
  • No GRRM právě několikrát zmiňoval, že Píseň mu dává volnost čerpat z historie, ale přitom se jí nezabývat více, než chce - takže se jí nenechá svazovat. Stejně tak neřeší příliš vzdálenosti.

A o věrnosti adaptace v seriálu, o tom jsme tu už propsali stovky příspěvků :-)
  • Kromec napsal(a):

K těm veslicím.

Je zajímavé že v seriálu používaj jen plachetnice ,ale galéry(veslice) prakticky vůbec a to ani u železných ostrovů. Což moc neodpoví knize ani "historickému období"(středověk před vynálezem střelného prachu....")

Jako bojový lodě jsou vesměs zmiňovaný veslice, ale objevují se tam i kogy a tuším i hulky, což byly placetní lodě. A ostatně karavela, což by byl asi nejpodobnější konstrukční typ lodi těm, co dosud byly vidět, je zmiňovaná v pramenech už někdy v polovině 13. století. A dotáhly to v počtu dvou plus jedna karaka s Kolumbem až do Ameriky.
  • svoa00 napsal(a):

... Jinak anketní otázka pro ty, co četli synopsi desátý epizody. Co proboha myslíte, že v devátým díle kromě Černovody bude? Nějak mě nic nenapadá.

Černovoda stačí. ;D

Ne, čekám, že tam narvou nějakou tu zbytečnou scénu- Daenerys pošle Joraha pro modré z nebe, aby měla do Domu neumírajících co na sebe; Robb může řešit první následky svého "vztahu" s Talisou...
  • svoa00 napsal(a):

Lidi, vaše starosti bych chtěla mít. Buďte rádi, že tam nejezděj na parníku :D

lenze tie iste galery po tisicrocia? tisicrocia ziaden vynalez o veternych elektrarnach ani nemluvě? :)
    v ASOIF je asi poslednym vynalezom koleso :)...uz by mohli aspon tie sparatka...zase nech z nich GRRM nerobi takych blbcov :)
  • Hmm... Dobre, tebe by sa chcel čítať rádoby fantasy o prakrodrapovom KL, Winterfelle vyrobenom z chladniečiek od Algidy, Whirpoolom poháňaných parníkoch a Robertovi, čo rád vystreľuje zo vzduchovky?

A aby som nezabudol - o Bielych chodcoch, čo zabíjajú laserovými mečmi a Samwellovi, čo má problémy s nefungujúcimi tablektami na chudnutie?

Mne to sedí takto aj bez tých vynálezov :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi