Hra o trůny 2x09 - Černovoda

1356724

Komentáře

• Anglachel: já si Valyrii vždycky představovala jako Atlantidu - tj. opravdu vyspělou civilizaci.
  • Jarla, po ôsmej večer na mužov musíš ísť trochu so súcitom, naše mozgy už znižujú aktivitu. Treba nám jasne všetko vysvetliť a nepísať len jednovetové odpovede :D
  • Kolikokoli napsal(a):

Anglachel: já si Valyrii vždycky představovala jako Atlantidu - tj. opravdu vyspělou civilizaci.

Tipujem, že bola vyspelou len kvôli mágii a drakom. Veď pôvodne to boli pastieri, kým si ich neskrotili(opravte ma, ak sa mýlim, ale tak to myslím bolo aj tu).
  • Ozaj, ako ste si spravili tie štíty?
  • Anglachel napsal(a):

Jarla, po ôsmej večer na mužov musíš ísť trochu so súcitom, naše mozgy už znižujú aktivitu. Treba nám jasne všetko vysvetliť a nepísať len jednovetové odpovede :D

Se soucitem ? Sem myslela, že s něčím jiným :-)) Nebo to platí až po desáté ? :-))
  • Jarla, Jarla, a vraj sú ženy tie slušnejšie :D
  • Anglachel napsal(a):

Jarla, Jarla, a vraj sú ženy tie slušnejšie :D

Jak slušnější ? Nahlas zdravím, v autobuse vždycky pouštím sednout, zdvořile poděkuji....co chceš více ? :-)
  • Jarla napsal(a):

Anglachel napsal(a):

Jarla, Jarla, a vraj sú ženy tie slušnejšie :D

Jak slušnější ? Nahlas zdravím, v autobuse vždycky pouštím sednout, zdvořile poděkuji....co chceš více ? :-)
    Vyrušuješ ľudí v autobuse hlasným zdravením a ešte to považuješ za slušnosť? No hanbi sa! :P
  • Zbývá toho ještě hodně dopovědět:
    Na severu vypálit zimohrad, Jon se přidá k divokým a útok bílých, Dany získá dva nové schopné průvodce a loď k odjezdu, Davos i Stannis přežijou, Arya dostane železnou minci, v králově přístavišti se možná stihnou i některé zásnuby v jaké to však provedou pořadí těžko říct. Robba bych ještě nezasnuboval to myslím krásně ohraničí třetí sezonu.
    Ještě jak tu píšete o Valirii: je s ní dost spojen mnohotvářný bůh, takže z Hostiny a informací z Bravosu jsem si vydedukoval, že je zničená nějakou rozsáhlou vulkanickou činností, kterou si snad i zavinili obyvatelé protože to přehnali s vrtáním se v zemi kvůli rozsáhlému průmyslu, těžko říct kolik z toho byla opravdová kouzla. O proti zmiňované naší Atlantydě to není tak mytické, všichni vědí kde je, jen se jí námořníci vyhejbaj velkym obloukem.
  • Anglachel: já si Valyrii vždycky představovala jako Atlantidu - tj. opravdu vyspělou civilizaci.
    Já myslím, že až zas tak vyspělí nebyli. Aspoň Ghiskárci tvrdí, že oni byli impérium v době, kdy obyvatelé Valyrie ještě pásli kozy. Tuším, že tak nějak to je v knize napsané, ale je možné, že se jedná pouze o chvástání synů Harpyje.
  • Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou
    - trojí zatroubení imho cliffhanger nebude. Většina diváků by neměla ponětí co to znamená a tak by je to moc nedojalo
  • Nevada napsal(a):

- trojí zatroubení imho cliffhanger nebude. Většina diváků by neměla ponětí co to znamená a tak by je to moc nedojalo

Já doufám, že bude, to by byl závěr série, jak od Hitchcocka, navíc v soundtracku je hudba s názvem Three blasts, takže si myslim, že se to chystá..
    P.S. A proč by Sam mluvil o tom troubení na Pěsti, když by to nechali až na další sezonu(kdy to diváci dávno zapomenou) - takhle by to mělo perfektní smysl a ne jen jako scéna navíc... :-)

Hej, já se na tuhle scénu tak těšim.. - uuuuuuuuuuuuuuuuu...
    :-)
  • Trojí zatroubení klidně úplně na konci být může, nějaká přítomná vrána nám může snadno připomenout, co to znamená ;)
  • Nevada napsal(a):

Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou="spoiler">

Nové ani nie. V knihe utajenie Barristana fungovalo dobre, v seriáli ale už ťažšie, diváci predsa vedia, ako vyzerá. A maskovať ho je podľa mňa zbytočné, aspoň to bude pekný tajomný záver série.
  • baltim napsal(a):

Já bych se nedivil, kdyby se celý tento díl věnoval dění v Kingslanding. Na druhou stranu se možná dočkáme i domu neumírajících a souboje Jona s Qhorinem. Pochybuju, že by si nechali dům neumírajících a následný dialog s XXD a odjezd Dany z Qarthu plus setkání s Arstanem a Belwasem do jedné epizody. A je také otázkou, zda-li troje zatroubení na Pěsti dají jen jako cliffhanger pro S03 nebo ukáží i více.

Ja si myslím, že práveže budú chcieť naplniť celú tú epizódu Dany a jej príchodom do Domu neumierajúcich, potom útek, to bude tak, že budú potrebovať lode a naraz sa tam zjavia Arstan a Belwas a újdu - zase ani v knihe to nebolo rozprlávané, jedna kapitola Dom a v druhej už Dany odchádzala.

Neviem síce, čo znamená cliffhanger v kinológií, ale myslím si, že tvorcovia budú krutí - ja osobne by som bol - je to zaujímavý začiatok tretej knihy, no tak úžasne napísnavý koniec si určite nechajú na koniec celej druhej série :)

A Jon a boj s Qhorinom bude až v poslednej epizóde, v synopse bolo niečo v zmysle: ,,Jon proves himself to Qhorin."
    svoa00 napsal(a):

baltim: Stannis vyhraje :)

GRRM mal asi dlhý rozhovor s Vanessou a ukončili ho takto: ,,Toto ich prekvapí, hahahaha." :D
    RadekK napsal(a):

Zbývá toho ještě hodně dopovědět:
    Na severu vypálit zimohrad, Jon se přidá k divokým a útok bílých, Dany získá dva nové schopné průvodce a loď k odjezdu, Davos i Stannis přežijou, Arya dostane železnou minci, v králově přístavišti se možná stihnou i některé zásnuby v jaké to však provedou pořadí těžko říct. Robba bych ještě nezasnuboval to myslím krásně ohraničí třetí sezonu.
    Ještě jak tu píšete o Valirii: je s ní dost spojen mnohotvářný bůh, takže z Hostiny a informací z Bravosu jsem si vydedukoval, že je zničená nějakou rozsáhlou vulkanickou činností, kterou si snad i zavinili obyvatelé protože to přehnali s vrtáním se v zemi kvůli rozsáhlému průmyslu, těžko říct kolik z toho byla opravdová kouzla. O proti zmiňované naší Atlantydě to není tak mytické, všichni vědí kde je, jen se jí námořníci vyhejbaj velkym obloukem.

Myslím si, že Robb si vezme Jeyne až v tretej sérií, aby ho tam mohli dať, pretože v tretej knihe nemá tak veľa scénok, ešte pridajú nejaké to plánovanie, cestu do Dvojičiek a RW

A myslím si, že Davosovo prežitie neukážu, ja osobne by som dal pohľad na nejakú loď, kde je Davos a nejakým spôsobom ju zničil a až na začiatku tretej série - možno dokonca prvej epizódy - sa ukáže na ostrove a diváci zistia, že prežil. Lepší a napínavejší koniec. :)
    Nevada napsal(a):

Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou

Nevedeli by čo to znamená? A čo to podozrivé a nápadné Samovo ,,Ale vždy to nikdo neslyšel už tísce let." ? Myslím, že to predstavovanie trúbení do tej epizódy zo srandy nedávali :)))))

A čo sa týka toho Artsana - mám taký pocit, že je to Barristan, čiže namiesto od knihy by ho diváci mohli spoznať a to by bol tiež napínavý koniec :D
    Anglachel napsal(a):

Ozaj, ako ste si spravili tie štíty?

Musel by si byť členom tajomného Rádu piatej pästi :D :D
  • Inak, ako skončí tretia séria? Ja by som si tipol, že: Sansa si bude musieť vziať Tyriona. Dali by akurát, že by si ju Tyrion bral to lože, aby to bolo také neisté, aký bude mať osud. Viem, že v knihe si ju vzal skôr, avšak zas tak veľký problém mierne to posunúť by nebol. A taký je osud prvého vlka

Potom Arya ako je unesená Sandorom, následne by videla RW a ušla by do Braavosu. A taký je osud druhého vlka.

Potom Jon ako musí utiecť od Divokých a Bran s Hodorom vo veži ako sa strachujú, aby ich Divokí nezačuli. A taký je osud tretieho a štvrtého vlka.

Ďalej len tak mezi rečou Dany a jej dobytie Yunkaiia a Sam ako uteká s jelením jazdcom. A napokon Robb na RW a jeho smrť. A taký je osud piateho vlka.

Nejaká hudba do toho, pár scén predtým a bola by to epizóda S3E10/E30 - Destinies of Wolves ako stvorená :)))

A štvrtá séria by začala Jonovým príchodom do čierneho hradu a pod.
  • Nevada napsal(a):

Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou

Nevedeli by čo to znamená? A čo to podozrivé a nápadné Samovo ,,Ale vždy to nikdo neslyšel už tísce let." ? Myslím, že to predstavovanie trúbení do tej epizódy zo srandy nedávali :)))))

A čo sa týka toho Artsana - mám taký pocit, že je to Barristan, čiže namiesto od knihy by ho diváci mohli spoznať a to by bol tiež napínavý koniec :D
    Troubení. Leda by to ještě zopakovali, ale i tak se obávám, že diváky přeceňuješ. Někteří nečtenáři si doteď nepamatují ani jména postav, které přibyly ve druhé sérii...

Arstan - tak v tomhle jsem já neměla problém ani v knize, okamžitě mi došlo kdo to je.
  • No, řekla bych, že troubení by moc lidí nedojalo. Možná kdyby bylo zatroubení + i útok, ale scéna by končila těsně před prvním střetem. Tj. vyděšené výrazy... napřahování... sek... a konec :D.
    S Dany - možná jen potká Arstana, který jí nabídne pomoc a tím to bude končit. Ti, co ho poznají budou celý rok na větvi, že je tam Barristan. A taky bych se nedivila, kdyby Dům neumírajících opravdu hodně zkrátili a místo RW tam dali Černovodu... Belwase se IMHO letos nedočkáme. Zbytečná postava navíc.
  • Nevada napsal(a):

Nevada napsal(a):

Troubení. Leda by to ještě zopakovali, ale i tak se obávám, že diváky přeceňuješ. Někteří nečtenáři si doteď nepamatují ani jména postav, které přibyly ve druhé sérii...

Arstan - tak v tomhle jsem já neměla problém ani v knize, okamžitě mi došlo kdo to je.
    Neznášam ťa, spolužiakovi to došlo, tebe to došlo.. To som bol jediný, komu to nedošlo? :D
  • Kolikokoli napsal(a):

No, řekla bych, že troubení by moc lidí nedojalo. Možná kdyby bylo zatroubení + i útok, ale scéna by končila těsně před prvním střetem. Tj. vyděšené výrazy... napřahování... sek... a konec :D.
    S Dany - možná jen potká Arstana, který jí nabídne pomoc a tím to bude končit. Ti, co ho poznají budou celý rok na větvi, že je tam Barristan. A taky bych se nedivila, kdyby Dům neumírajících opravdu hodně zkrátili a místo RW tam dali Černovodu... Belwase se IMHO letos nedočkáme. Zbytečná postava navíc.

Yop, čo sa týka Belwasa, tiež súhlasím, nebol až tak podstatný a asi budú chceťi ušetriť...
  • Řekla bych , že to došlo hodně lidem :))
  • mne veru nie
  • sarven: Vďaka aspoň niekto :D Inak mne by hádam kebyže nevidím seriál nedôjde ani ten Varys v pivnici... možno áno vďaka tej čapičke s koncom a Illyrio vďaka tomu vidlicovému fúzu, ale inak neviem neviem :D
  • sarven, Gepet: Nebojte, mě taky nedošlo, koho to vlastně Dany potkala.
  • Založme si vlastný klub ako tu bol Klub reťaz v seriáli :D Klub neviem, kto bol Arstan :D
  • LG: Ani mne to nedošlo, založíme klub?

EDIT: Pozde. :)
  • Amanita: :P Kto prv mele ten prv žere :D
  • Kolikokoli napsal(a):

No, řekla bych, že troubení by moc lidí nedojalo. Možná kdyby bylo zatroubení + i útok, ale scéna by končila těsně před prvním střetem. Tj. vyděšené výrazy... napřahování... sek... a konec :D.

naopak, útok Jiných byl začátek celýho seriálu - a teď, uplně vidim tu scénu - jedno zatroubení Sam:"Hurá, Jon se vrací.", druhý a někdo vyděšeně "Divocí!" a pak, vteřinu odmlka, třetí zatroubení (někdo možná zahlásí: "tři zatroubení přece né..") pohled do černočerný tmy a v ní se rozsvítěj jedny oči, pak další, další, další, moře očí.. a někdo šeptne "White walkers" - a konec 2.série - to by na to sedělo, tak prdel na hrnec... :-)
  • Stark z hor: Yop, to by bola zaujímavá scéna :)
  • Mně to taky nedošlo, v tomhle světě je prostě přelidněno, a tuhle postavu jsem úplně zapomněla, nepřišla mi nijak důležitá.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi