Pokud je pravda s tou podobnosti k Lukovi, někdo žijicí (nebo alespoň nemrtvý :-)) a nečekaný musí přijít a říct "já jsem tvůj otec, Jone". Benjen je dobrá volba. Matka zrovna nemusí být Lyanna.
no, stále sa mi nechce veriť, že by to grrm povedal niekomu a ten by to takto rozkecal, ale je to sakra dobrá návnada. zmiznutie Benjena dostáva úplne nový rozmer. musel zmiznúť, inak by sa ťažko ubránil prezradeniu jonovi, alebo čitateľom...
Každopádně Martin v sobě nezapře telenovelistu. Musel od začátku tušit, že z celé knížky bude každého akorát zajímat, kdo je matka Jona. V ostatních knížkách pak troloval a házel tu a tam zavádějící informace. I v Tanci jedna je. :-)
no, stále sa mi nechce veriť, že by to grrm povedal niekomu a ten by to takto rozkecal..
Taky mi připadá divné, že celé roky všem říká, že nic nepoví, a pak to vyslepičí nějakému Alfíkovi. Leda že by na něj něco měl, a pak se projevil jako Theon a dal to na web. :-)
Ježiš, Benjen a Lyanna, to snad fakt ne! :D To by jako za ní přijel na návštěvu do Dornských hor? Brr.. :D
Jinak, nejdřív mě to vůbec nenapadlo, ale možná máte pravdu. Je dost divný, že takovouhle věc řekne herci ze seriálu... Třeba Alfie opravdu jenom trolluje. :)
no, jestli je to případ Luk, tak by musel jeho otcem být nějaký jeho nepřítel, se kterým bude bojovat... anéébo, někdo s useknutou rukou :-D
Anebo, kdo ohořel a musel mu být nainstalován fešný obleček, který mu nahradil nohy, kůži a vytvořil kůůůl hlas :)))
Tak, po Hostině bude slušně "ohořelý" Loras, ale ten je zhruba stejně starý jako Jon... ;D
to může bejt kamufláž :-D v seriálu by si byli i podobný, kdyby měli stejnou barvu vlasů.. stejně tupý výrazy maj oba :-))
Troufám si tvrdit, že v druhé sérii vypadá Loras mnohem duchaplněji. ;D Ironie. V knížce jsem ho nikdy nemusela a v seriálu se mi začíná zamlouvat, Jon přesně naopak. :(
Počítejme - kdy byl Jon cirka zplozen ? Cirka rok po turnaji v Harrenově ne ? Lyanna unesená, Benjen na zimohradu, i kdyby měl malíčkovy teleportační schopnosti tohle by nestih. Jelikož válka trvala rok a Ned se na zimohrad vrátil už s novorozencem tak to muselo být pár měsícu od začátku války. To nám škrtá druhý incest - Neda. Takže Starkovy jsou v suchu. Pokud je to tedy skutečně Lyannin syn a tím zbývá jediný - Rhaegar. Pokud je to Nedův parchant jak je označován tak je matka ta pradlena, nevíme kde a kdy, Ashara Dayne vypadává, je tu propast času a vzdálenosti.
sveva: proč arianus? ještě vás tady tolika neznám :-)
miss utahraptor: jo, v knížce byl loras dost zkreslenej sansiným pov, ale v pozdějších dobách se mi jako člen gardy líbil.. a v seriálu není špatnej, jen není krásnej :-( měl to být krasavec, ze kterýho by se nám podlamovala kolena.. jinak když se vrátím k námětu o pár stran dřív, z knih jsem nepoznala, že by měl bejt s renlym teplej.. v seriálu jsem byla v šoku.. :-)
Počítejme - kdy byl Jon cirka zplozen ? Cirka rok po turnaji v Harrenově ne ? Lyanna unesená, Benjen na zimohradu, i kdyby měl malíčkovy teleportační schopnosti tohle by nestih. Jelikož válka trvala rok a Ned se na zimohrad vrátil už s novorozencem tak to muselo být pár měsícu od začátku války. To nám škrtá druhý incest - Neda. Takže Starkovy jsou v suchu. Pokud je to tedy skutečně Lyannin syn a tím zbývá jediný - Rhaegar. Pokud je to Nedův parchant jak je označován tak je matka ta pradlena, nevíme kde a kdy, Ashara Dayne vypadává, je tu propast času a vzdálenosti.
no, ale Martin čas a vzdálenosti nikdy neřešil.. jinak já vim, že to někomu připadá přitažený za vlasy, ale nemoh by bejt i Robertův? už si tu historii tolik nepamatuju, vim, že Lyannu miloval (nepamatuju se, jak na tom byla ona), ale klidně by s ní mohl splodit synka :-) nebo ne? ale zas asi by nebyl důvod, aby to ned tajil, co? :-/
Očekávám teda že v dalších dvou knihách bude ještě několik událostí v Moat Cailin - asi bych řekl v souvislosti s kostmi Neda Starka (o kterých tak hezky mluvila Lady Dustin) a objeví se nám Howland Reed, byť jako POV nebo součást něčího POV, kdybych měl tipovat tak Theon nebo Davos. Osobně si ale myslím že Jon už pravdu o svých rodičích nikdy nezjistí.
no, ale Martin čas a vzdálenosti nikdy neřešil.. jinak já vim, že to někomu připadá přitažený za vlasy, ale nemoh by bejt i Robertův? už si tu historii tolik nepamatuju, vim, že Lyannu miloval (nepamatuju se, jak na tom byla ona), ale klidně by s ní mohl splodit synka :-) nebo ne? ale zas asi by nebyl důvod, aby to ned tajil, co? :-/
Komentáře
Benjen je dobrá volba. Matka zrovna nemusí být Lyanna.
Leda že by na něj něco měl, a pak se projevil jako Theon a dal to na web. :-)
Jinak, nejdřív mě to vůbec nenapadlo, ale možná máte pravdu. Je dost divný, že takovouhle věc řekne herci ze seriálu... Třeba Alfie opravdu jenom trolluje. :)
to není žádnej Alfie :D
To jsem to s tím Benjenem pěkně navnadil :D Zaco vůbec odešel na zeď ?
Ironie. V knížce jsem ho nikdy nemusela a v seriálu se mi začíná zamlouvat, Jon přesně naopak. :(
Ale nevím už, čemu věřit, když na jiném místě je uvedeno, že turnaj v Harrenově trval 10 let. :-)
miss utahraptor: jo, v knížce byl loras dost zkreslenej sansiným pov, ale v pozdějších dobách se mi jako člen gardy líbil.. a v seriálu není špatnej, jen není krásnej :-( měl to být krasavec, ze kterýho by se nám podlamovala kolena.. jinak když se vrátím k námětu o pár stran dřív, z knih jsem nepoznala, že by měl bejt s renlym teplej.. v seriálu jsem byla v šoku.. :-)