Týno - podel toho věku to u ní mohlo být ledacos - třeba jen fyziologický důvod nedostatečné fyzické vyspělosti...zkrátka byla tak porvaná a rozšvancovaná a žádný slušný doktor nešel s vercajkem kolem věže, aby ju zaštopoval, podepřel ATB a přihodil infúzku...vzhledem k těm taplejším krajům je infekce oblíbená příčina...
Tak já si tu agónii s vyvolávaným porodem užila naplno, ale u druhého si skoro nic nepamatuji kromě protichůdných povelů primáře, protože to šlo najednou tak rychle a tak strašně to bolelo...než jsem vylezla na stůl, tak jsem volala manželovi, co čekal na pokoji o patro výš, že už prý za mnou může dojít na sál a než doběhl, tak mu jen nabídli přestřihnout šňůru, což s díky odmítl ;-)
No já jsem zatím rozhodnutá být bezdětná, ale uvidíme, co na to řeknou mé biologické hodiny :D
Můžu tě aspoň trochu uklidnit tím, že moje máma tvrdí, že to co dělaj z porodů ve filmu je pitomost, ne že by to musela mít každej den, ale sou i horší věci :)
Jarla: Můžeš mě odkázat na ten experiment s ptákama? Nikde jsem to nenašel (ne že by to teda dokazovalo, že Weismannova bariéra neplatí, pro to totiž žádné důkazy nejsou, ale jenom tak by mě to zajímalo).
Krisa: Pokud nejsi nemocná, tak časem dospěješ k názoru, že největší štěstí v životě jsou právě vlastní děti, a porod pro tebe nic nebude.
prasezlesa: Já jsem právě tak nějak přesvědčená, že moje genetická výbava (muhaha) není až tak vhodná pro předávání. Mimochodem, on už je čtvrtek? Já měla jít ve středu na zkoušku, sakra!!! :D
Ještě k tomu, jak jsi psala o těch uřezaných prstech nebo co. To jako mělo dokazovat co, když jsme se bavili o tom, jestli se nějak zapisuje a předává dál, co člověk udělá během života? Že když si uříznu prst, tak získám neopatrnost, a moje děti si ho uříznou taky .. Hm, podle toho, co jste tu psali předtím, by to mělo být tak, že moje dítě si na to naopak dá pozor, ale to je jedno, obojí je nepravda. Ve skutečnosti se někdo narodí s dispozicí k neopatrnosti, uřízne si prst, ale dítě zplodí, takže to dítě má taky tu dispozici. Jinak kdyby někomu nebylo jasné, jak jsme se vyvinuli z "opice" (uvozovky proto, že s dnešní opicí máme akorát společného předka, nevyvinuli jsme se z ní), tak k tomu došlo postupně velmi nepatrnými změnami. Které ovšem nevyplývali z životních zkušeností, šlo o náhodné mutace.
Milé prase - najdi si to sám. Zkus literaturu, publikačky, separáty a ne gůgl. Nikdo ti nebude nosit poznání na stříbrném podnosu. Studuj - dlouze a usilovně. Přednášky na universitách jsou přístupné pro veřejnost zdarma - nic ti nebrání. Napiš kterémukoliv odborníkovi z AV-ČR - rádi ti odpoví (přinejmenším biologové jsou sdílní). Ještě není čtvrtek! :-p Ale obávám se, že na tuhle babuť nedostanu chuť ani v závislosti na kalendáři...
A jak jsem řekl už předtím - nezajímají mě ani "odborníci". Mě zajímají peer viewed články a studie, které jsou okamžitě vyvráceny, pokud nejsou pravdivé. Kdokoliv s titulem si může žvatlat, co chce ..
A ještě k těm pošahancům, co tu tvrdí, že já nepodávám důkazy. Má tvrzení potvrzuje DARWINOVA TEORIE!! Chodili jste na střední? Darwinova teorie ještě nebyla nikdy nikým vyvrácena, a že už se o to X lidí pokoušelo. Takže si naserte s tvrzeními jdoucími proti Darwinovi :-) Nebudu někde hledat knížku od nějakého blázna, který tvrdí, že Darwinova teorie neplatí, a nepodkládá to žádným důkazem. Kdyby se zjistilo, že Darwinova teorie neplatí (tudíž by neplatilo ani to, že naučené během života se nedědí, což teď platí), tak by se o tom hodně a dlouho mluvilo. Tak mě tu nekrmte hovadinama, děkuji :-)
"Každý, kdo dokáže přežít a rozmnožit se, nemá úplně špatné geny."
To si nemyslím. V naší ó tak převelice soucitné společnosti přežívají i lidé s genetickou výbavou, kteří by v přírodě neměli šanci...A dokonce se někteří umí i rozmnožit. Ne, že by po tom cíleně prahli, jen se prostě nemůžou bránit...Což neznamená, že by to dělat měli, že jejich geny jsou správné. A teď to rozhodně nemyslím jako urážku Krisy :-))) Třeba já bych v přírodě nepřežila ani den, ulovit bych si nic neuměla, rozdělat oheň bez zapalovače a novic taky ne... a tady si velese žiji a jednou se třeba i rozmnožím a moje děti budou stejně neschopné života, jako jsem já :-D
prasezlesa: Můžu mít na tebe dotaz? Ty pracuješ ve vědě? Že si myslíš, že každá "pravda" uvedená "odborníkem" bude OKAMŽITĚ vyvrácena? Protože já ti můžu říct, že nebude. A ehm, Darwinovu teorii tu nikdo nepopírá, epigenetika ji taky nijak nepopírá, právě naopak, rozšiřuje ji a obohacuje
esed: Ano, souhlasím, však já jsem nepsal, že je má dobré, ale že je nemá úplně špatné.
A já vím, že budu, protože vím, jak funguje internet, nežiju před sto lety, dnes jde vše mnohem rychleji, než když lidi psali akorát knížky. A až se naučíte pořádně anglicky, zjistíte, že v angličtině je na internetu milionkrát víc informací než v češtině.
Víš, já ve vědě pracuji a věř mi, nebude :-) Znáš tu teorii, že na jazyku máš určité oblasti, kde vnímáš sladkou chuť, pak jiné, kde vnímáš slanou a podobně? Je doba internetu, ergo, pokud se to stále učí, tak to musí být pravda, že?
esed: Já se nebavím o tom, že když něco není pravda, tak si to díky internetu okamžitě všichni přestanou myslet. Zase do toho pleteš lůzu, která tomu ani nerozumí. Já se bavím o tom, že pokud je peer viewed studie nesmysl, tak se neudrží. Tak to prostě v dnešní vědě funguje.
Tím chci prostě říct, že jediný důkaz, který přijmu pro tvrzení, která JDOU proti Darwinově teorii, je peer-viewed studie, ve které je to dokázáno. Na nějaké "najdi si to v knížkách" sere pes a takhle neargumentuje nikdo s IQ nad 80.
"Lidi, nechcete to přesunou do Kecáliště?" Klidně, já už se tu stejně moc dlouho nezdržím. Jeden člověk tu aspoň trochu chápe, co píšu, zbytek mele totálně z cesty a nezná ani základy diskuse a argumentace.
prasezlesa: Já jsem právě tak nějak přesvědčená, že moje genetická výbava (muhaha) není až tak vhodná pro předávání. Mimochodem, on už je čtvrtek? Já měla jít ve středu na zkoušku, sakra!!! :D
Nie je vhodná? Akože na nás zaútočí armáda Krís s tendenciou ovládnuť svet? :D
Budu to tak nějak formulovat sám za sebe: Milé prase, tento web pro tebe není dost vznešený, neboť jej obývají lidé, kteří skončili vzdělání ve čtvrté třídě pomocné školy, poslední zvládnutá vědeská teorie je pro ně stáhnout si kalhoty před mísou, dodnes mají za to, že je země placatá, pro rozhřešení chodí k panu faráři, cizí jazyk považují za rouhání a internet je dílo sestrojené ďáblem k ovládnutí našich myslí.
Komentáře
Tak já si tu agónii s vyvolávaným porodem užila naplno, ale u druhého si skoro nic nepamatuji kromě protichůdných povelů primáře, protože to šlo najednou tak rychle a tak strašně to bolelo...než jsem vylezla na stůl, tak jsem volala manželovi, co čekal na pokoji o patro výš, že už prý za mnou může dojít na sál a než doběhl, tak mu jen nabídli přestřihnout šňůru, což s díky odmítl ;-)
Krisa: Pokud nejsi nemocná, tak časem dospěješ k názoru, že největší štěstí v životě jsou právě vlastní děti, a porod pro tebe nic nebude.
Jinak kdyby někomu nebylo jasné, jak jsme se vyvinuli z "opice" (uvozovky proto, že s dnešní opicí máme akorát společného předka, nevyvinuli jsme se z ní), tak k tomu došlo postupně velmi nepatrnými změnami. Které ovšem nevyplývali z životních zkušeností, šlo o náhodné mutace.
Ještě není čtvrtek! :-p Ale obávám se, že na tuhle babuť nedostanu chuť ani v závislosti na kalendáři...
"Nikdo ti nebude nosit poznání "
:-)))) Slyšela jsi někdy pojem "důkazní břemeno", milá zlatá?
Nebudu někde hledat knížku od nějakého blázna, který tvrdí, že Darwinova teorie neplatí, a nepodkládá to žádným důkazem. Kdyby se zjistilo, že Darwinova teorie neplatí (tudíž by neplatilo ani to, že naučené během života se nedědí, což teď platí), tak by se o tom hodně a dlouho mluvilo. Tak mě tu nekrmte hovadinama, děkuji :-)
To si nemyslím. V naší ó tak převelice soucitné společnosti přežívají i lidé s genetickou výbavou, kteří by v přírodě neměli šanci...A dokonce se někteří umí i rozmnožit. Ne, že by po tom cíleně prahli, jen se prostě nemůžou bránit...Což neznamená, že by to dělat měli, že jejich geny jsou správné. A teď to rozhodně nemyslím jako urážku Krisy :-)))
Třeba já bych v přírodě nepřežila ani den, ulovit bych si nic neuměla, rozdělat oheň bez zapalovače a novic taky ne... a tady si velese žiji a jednou se třeba i rozmnožím a moje děti budou stejně neschopné života, jako jsem já :-D
prasezlesa: Můžu mít na tebe dotaz? Ty pracuješ ve vědě? Že si myslíš, že každá "pravda" uvedená "odborníkem" bude OKAMŽITĚ vyvrácena? Protože já ti můžu říct, že nebude.
A ehm, Darwinovu teorii tu nikdo nepopírá, epigenetika ji taky nijak nepopírá, právě naopak, rozšiřuje ji a obohacuje
A já vím, že budu, protože vím, jak funguje internet, nežiju před sto lety, dnes jde vše mnohem rychleji, než když lidi psali akorát knížky. A až se naučíte pořádně anglicky, zjistíte, že v angličtině je na internetu milionkrát víc informací než v češtině.
Klidně, já už se tu stejně moc dlouho nezdržím. Jeden člověk tu aspoň trochu chápe, co píšu, zbytek mele totálně z cesty a nezná ani základy diskuse a argumentace.