Melisandra a Stannis

191012141529

Komentáře

• Teda peer reviewed, zase píšu sračky, ale vám je to stejně jedno, aspoň vidím, že vůbec nevíte, o co jde, když mě nikdo neopravil :-)
  • A já ti říkám, že nefunguje...nevyvrátí se to...já četla víc anglických vědeckých článků než jsi kdy viděl pohromadě a některé věci se prostě vyvracejí těžko, i když máš důkaz - viz ta nepravda s chutěma na jazyku...
    A btw: už jsi to použil několikrát, takže se napřed nauč anglicky ty, je to peer reviewed...peer viewed by trochu postrádalo smysl, k čemu je, že to někdo vidí...musí to zrecenzovat - udělat review
  • prasezlesa napsal(a):

*změny .. nevyplývaly .. dřív jsem byl odborník přes pravopis, chjo ..

Keby len na pravopis, všakže...
  • esed: A já ti říkám, že vůbec nevíš, o čem mluvíš :-)

Jo, už jsem se opravil :-)
  • prasezlesa napsal(a):

Teda peer reviewed, zase píšu sračky, ale vám je to stejně jedno, aspoň vidím, že vůbec nevíte, o co jde, když mě nikdo neopravil :-)

Tedy, chvíli jsem o tom uvažoval, ale pak jsem si řek, že ti nebudu bránit ve vrcholném právu činit ze sebe vola :)
  • flanker.27: Nepochybně, po bitvě je každej generál :-)

• esed: Na chvíli klidně ponechme stranou, že by taková studie byla vyvrácena - můžeš mi nějakou nevyvrácenou (ať už z jakéhokoliv důvodu nevyvrácenou) studii o tom, že se dědí to, co se někdo naučí během života, ukázat? :-)
  • Prase, keď sa troška zadívaš, uvidíš aj také tlačidlo "edit", ktoré ti umožní prepísať príspevok a nemusíš písať štyri za sebou. Dosť, že napíšeš jeden kombajn blbostí, nepotrebujeme byť nimi aj bombardovaní...
  • Lord Gepeto Illar: Tak to tu nečti :-)
  • fakt najlepšie je nekŕmiť trolla, big fish.
  • sarven: Tak jasně, že jsem v podstatě troll, mně je celkem jedno, co si tihle hloupí lidé myslí, hlavně se bavím jejich reakcemi :-)
    Kdybych chtěl diskutovat o genetice a zjišťovat nové věci, dělal bych to jinde než na stránce věnované fantasy o křesťanském Dobru a Zlu :-)
  • prase - potulný kazatel a misionář, co přišel mezi nás - téměř zvířata - aby do našich pomatených duší a myslí vnesl světlo poznání (Plha se hlásí).....jak se on s námi zahazuje.....ponechme ho zemřít přirozenou misionářskou smrtí :-D
  • prasezlesa napsal(a):

Lord Gepeto Illar: Tak to tu nečti :-)

Tak tu nepíš
    prasezlesa napsal(a):

Teda peer reviewed, zase píšu sračky, ale vám je to stejně jedno, aspoň vidím, že vůbec nevíte, o co jde, když mě nikdo neopravil :-)

Aha, aha, aha, zase sme pri tom infantylnom "Ja viem viac ako vy"... človeče neviem, že či si ty už robíš srandu, alebo si fakt až taký arogantný... Ale to asi nepochopím, nemám na to dostatočné vzdelanie...

Och, aby sme nenechali vyťahovať sa len teba, vieš, už v škôlke som vedel čítať, tak ma prijali do projektu Mimoriadne intelektuálne nadaných detí na základke? Ale to asi nestačí na tvoj titul Magister magorov...

---------------------------
    Ja som si sľúbil, že už prasa kŕmiť nebudem, ale tu je k nemu furt čo písať... no nič, skúsim ho ignorovať, možno sa ako komár nacicia ega a odíde...
  • Kdybys chtěl diskutovat o genetice, v prvé řadě bys o ní musel něco vědět.
  • Už jsem ti ji ukázala včera. Ale já vlastně nevím, o čem mluvím. I když vidím, jak se píšou články, ve kterých vím, že jsou nepravdy a nikdo je při review neoponuje...nevím proč, možná proto, že ti, kdo by to měli dělat mají obrovský stoh článků, které musí oponovat a není možný, aby si to všechno ověřili. Nicméně nejsem genetik, jen biomedik, možná to v naší vědě funguje jinak

A proč jsi tvrdil, že je ta kniha dobrá, když těď tvrdíš, jak je o křesťanském dobru a zlu - stupidní?
  • Griff napsal(a):

Kdybys chtěl diskutovat o genetice, v prvé řadě bys o ní musel něco vědět.

Brainshot .D Za toto máš +1000 bodov xD
  • esed: No, tvůj argument je, že ty studie nikdo neopravuje, protože ty tam vidíš nepravdy .. Nemyslím si, že jsi kompetentní k posuzování vědeckých studií :-)

Já taky uměl číst už před školou, ale to samo o sobě vůbec nic neznamená a s inteligencí to moc nesouvisí, ty magore, může tam hrát roli třeba "tlačili mě do toho rodiče, když jsem nepřečetl "máma mele maso", šel jsem spát bez večeře"" :-)
  • Griff: Evidentně o ní vím víc než kdokoliv tady, když jsou tu lidi, co popírají Darwina, a ani si to neuvědomují.
  • prase - seznámím tě se svým exmanželem genetikem a molekulárním biologem - je stejně arogantní jako ty - budete si dokonale rozumět v grafomanii a prudění :-D
  • Ano, ty vodomilné tam žijou právě proto, že tam jen tyhle přežily, ne proto, že by si během života vytvořily schopnost milovat vodu a předaly to i svým dětem. No nic, měním to - nikdo tu nechápe, co píšu.

No nic, končím. Teď se tu všichni poplácejte po ramenou, jak máte pravdu, protože se vás na něčem shodne většina :-)

Doufám, že vaše matky zemřou při jachtingu.
  • prasezlesa napsal(a):

flanker.27: Nepochybně, po bitvě je každej generál :-)

Kdybych to učinil, nepochybně bys začal vřískat, že se zaměřuju na vedlejší a nepodstatný. Tedy asi tak, každá teorie se ve vědeckým světě testuje, ať již v odborných článcích v příslušných časopisech či v recenzích. Daná díla, která tu byla zmíněna, pocházejí od vědců, jejichž práce tímto "falsifikačním systémem" byla dávno proseta a přijata. Takže Dawkins, Ridley a mnozí další, jejichž jména tu padla, než publikovali veřejně, svojí práci tímhle sítem nechali probrat. Ty ale stavíš předchozí proces až za konečnou fázi, čímž jen dokazuješ, jak málo ve skutečnosti rozumíš procesu vědeckého ověřování. Opět nezbývá než doporučit více skromnosti a studia, než se prohlásíš za nejlepšího evolucionistu, angličtináře a vůbec všeznalce na fóru.
    BTW občas se říká že se znalostí jde ruku v ruce pokora...:)
  • Ale no tak, no tak. On o genetice ví, sám řekl, že má znalosti ze střední školy (víc než 100 let stará a mnohokrát prokázaná jako zastaralá Darwinova teorie). Bohužel nešel do těch libůstek genetiky, které jsou pro masy příliš nepochopitelné, jelikož na ně není tak jednoduchý důkaz jako: vidíš tyhle 2 ostrovy? Tady prší a žijí zde voděmilné orchideje; tady ne a žijí zde suchomilné orchideje (nejsem botanik, uznávám, že nic takového jako suchomilná orchidej nemusí existovat, je to jen příklad :)

prase: četl sis, že pracuji ve vědě? Ok, možná nejsem já kompetentní, ale moji nadřízení bych řekla, že ano...vzhledem k tomu, že jim články na oponování chodí a často...Můžeš m iříct, kdo si myslíš, že to posuzuje, když ne vědci ?
  • Jarla napsal(a):

prase - seznámím tě se svým exmanželem genetikem a molekulárním biologem - je stejně arogantní jako ty - budete si dokonale rozumět v grafomanii a prudění :-D

ako vieš, že to nie je on :D
  • Jarla napsal(a):

prase - seznámím tě se svým exmanželem genetikem a molekulárním biologem - je stejně arogantní jako ty - budete si dokonale rozumět v grafomanii a prudění :-D

Její exmanžel pravděpodobně něco o genetice ví. ;)
  • No protože prase není genetik ani biolog :-D Je to hrozně jednoduché...on jen sem tam něco přečetl a teď objevně haleká....a to je vlastně všechno :-)
  • Griff napsal(a):

Jarla napsal(a):

Její exmanžel pravděpodobně něco o genetice ví. ;)
    Ahá to ma nenapadlo :D
    Jarla napsal(a):

No protože prase není genetik ani biolog :-D Je to hrozně jednoduché...on jen sem tam něco přečetl a teď objevně haleká....a to je vlastně všechno :-)

No to si viem živo predstaviť, že Prase prečítal jednu hrubú knihu plnú cudzích slov a polovičných informácií a hneď na to si povedal: ,,Musím sa pochváliť, že som zas o niečo múdrejší"

:) :D Máš pravdu...

-----------------------------------------------
    Inak asi by sme sa mali naozaj presunúť do Kecálište :)
  • On si prostě nečte, co píšu. Tak znova: psala jsem ti, že orchideje jsou ten jednoduchý příklad Darwinovy teorie. ALE, že existují teorie, které se nedají takhle jednoduše popsat, aby to pochopily masy. Tím tě urážím, pokud sis nevšiml, jelikož ti říkám, že jsi ustrnul na úrovni střední školy a nepochopíš něco složitého. A tvoje odpověď mi to krásně dokazuje. Ty mi vždy zamiříš přesně tam, kde tě chci mít. Jsi stejný jako 80% lidské populace. Jsi průměrný. Je mi tě líto. Možná jednou vyrosteš a pochopíš, že svět nejsou jen ty jednoduché teorie, možná ne. V tom případě mi udělej tu laskavost a nemnož se. Lidé, jako jsi ty, jsou to, co je se světem špatně. Je škoda plýtvat inteligencí (mou, Jarlinou, moderních, ne 100 let mrtvých vědců) na průměr, jako jsi ty
  • Já furt čekám na tu studii, která dokazuje, že něco, co se člověk naučí během života, se geneticky předává dál. Dokud ji sem nedáte, tak jste vy jen tupě halekající lůza :-)
    A Darwinova teorie byla doplněna, ano, ale tyhle základní principy jako to, že naučené a získané během života se genticky NEDĚDÍ, nikdy vyvráceny nebyly, a právě o těch se tu bavím.

Mimochodem - Mně v Mensa testu vyšlo IQ 139 a známý, který v něm neudělal ani jednu chybu, se mnou ve všem souhlasí. A neřekl bych, že patříme mezi 80% populace. Spíš bych řekl, že máme větší právo než vy na posuzování toho, co je správné.
  • Já už diskutovat nehodlám, přijímám myšlenku Big Fish :-)

Jinak Melisandra je velmi zajímavá postava, podle mě je výborně napsaná. Až do Tance jsem ji nicméně podezřívala, že to celé jen hraje. To její náboženství je tak blízké křesťanství, že prostě musí být jako jeho kněží :) Ale teď už vím, že si to vážně myslí.. Ale nemyslím si, že by převrátila celé Západozemí na víru v Chrchla. I kdyby její strana vyhrála, podle mě se nic nezmění. Zbavit se náboženství, které zapustilo kořeny, je velmi těžké, hlavně u obyčejných lidí (zdravím prasezlesa). Těm lidem bude úplně jedno, že AA je hrdina vyslaný chrchlem. Lidi na jihu ani nebudou vědět, že nějaká válka s Jinýma byla :)
  • Prasezlesa: Tím pádem já se svým IQ 153 mám zase větší právo posuzovat věci než ty? Hmmm neřekl bych

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi