Kvíz: Čo vieš o ľade a ohni

Poučný, vtipný a najmä spontánny kvíz o (ne)vedomostiach zo sveta Piesne. Otázky budú vymýšľané spamäti, aj odpovede očakávam spamäti bez akéhokoľvek ťaháku.

soon

«13456710

Komentáře

• Nejsem si přesně jistý, co máš v úmyslu zde provést. :roll: :) Ale ať už to bude cokoliv, možná by stálo za to dát celému kvízu dlouhodobější nádech. Jako docela schůdnou možnost bych viděl toto: jeden uživatel zadá otázku a bude čekat, kdo na ni odpoví. Samozřejmě zpaměti, bez použití knížek nebo internetového vyhledávání. Sice to nelze nijak kontrolovat, ale myslím, že si můžeme navzájem věřit. Ten, kdo jako první správně odpoví, bude zároveň zadávat další otázku. Pokud do nějaké doby (např. 2 dny) správně neodpoví nikdo, autor otázky buďto nahodí nějakou nápovědu, anebo zveřejní znění odpovědi a vymyslí otázku novou.

A pro rozlišení bych sem umisťoval pouze "vážně míněné" otázky, zatímco pro ty "humorné a vtipně kreativní" založíme separátní thread.

Co myslíte, ťunkové? :wink:

• To jsem zvědav, co z toho vyleze. :)

Ale mohl by to být jeden ze způsobů, jak vyvolat v ostatních členech Noční hlídky větší touhu po pravidelnosti zdejších návštěv. :idea: Což myslím není zcela od věci.

• takže tu máme kategórie:

Rody

Udalosti

Láska, slzy a krv

Tajomstvo čitateľa

V každej kategórii sú otázky za 100, 200, 300 a 400 bodov. Nech sa páči, pýtajte si otázky. Na otázku môžu odpovedať všetci, ráta sa prvá správna odpoveď.

Takže okrem vedomostí a náhody, zohrá svoje i šťastie :D

víťaz tohto kvízu dostane z citadely odmenu :-D

súťaž končí vyčerpaním otázok, alebo nezáujmom o hru :D :D

• Tak na to jsem moc zvědavý, ale ze zásady se nebudu ptát jako první, aby se to tu nezvrhlo v nějakou tu tůmenšou, jako obvykle. :wink:

Dám šanci ostatním.

• Když jsem v MHD, kde zbývá jen jedno volné místo a nikdo ze stojících lidí si nesedá, na nic nečekám a posadím se sám. Podobný přístup uplatním zde. Beru na svá bedra tu strašlivou zodpovědnost a vybírám první otázku! :P

Rody za 300!

(This is Sparta!)

• Pche, hraje to pěkně při zdi.

Odvážný pokus!

Já dloubnu do vosího hnízda!

Tajomstvo čitateľa za 100! :!: :x 8)

(Risk je mým rodným živlem)

(Riskuji, tedy jsem)

(Spěchám, proto riskuji, projíždím přes Moravu...)

• zo šuplíka rody za 300:

dve matky, ktoré neboli často spomínané, predsa len spomenie si niekto aspoň na jednu z nich?

ako sa volali matky Catlyn Stark -Tully a/alebo Ceresei Lannister?

• Já VÍM! Vím tu od Cersei. Bez nápovědy, fakt! 8)

Ale na řadě je, myslím, ser Léto. :wink:

• na otazku mozu odpovedat vsetci....

body dostane prva spravna odpoved

• Ne, ne, dám šanci ostatním. Aspoň pár desítek minut. Třeba si někdo vzpomene. :wink:

Jsem velkorysý. 8)

• Někdo určitě... nicméně má paměť, a zvláště na jména, mě poněkud vylučuje z účasti na této bohům jistě libé aktivitě... :?

můžu vám alespoň fandit? ;-) :oops:

• Když je to moje otázka, tak na ní tedy velkomožně odpovím. 8) :P

Matka Cersei je poměrně jednoduchá, téměř bych řekl "vousatá". Nemýlím-li se, její jméno je Joanna Lannister.

S tou lady Catelyn je to už horší. Mám dojem, že se jmenovala nějak "Minisa" nebo "Minissa", příjmením Tully. Snad jsem to moc nezkomolil. :wink:

Lady Dandali, jen směle povzbuzuj! Klidně můžeš uvázat i nějaký ten šátek na paži svého favorita. :)

• Nyní tedy, když jsem takto velkodušně přenechal body seru Létovi, přichází má chvíle, jestli se nepletu. :)

Pekelně se soustředím. :x

(Jsem koncentrovaný jako kyselina.)

Sarvene, ptej se!! :!:

• Je možné, že by šel normálně spát a nechal mě tu čekat celou noc? :lol:

• V tom případě se nabízí zapeklitá otázka, "kam šel sarven?" :-)

• Otázka za 1000. :twisted: Tajomstvo čitatěla. :o

• Možná se právě velmi intezivně snaží nalézt odpověď na otázku formulovanou v humorném kvízu. :)

• Ale jako klidně si můžete vybírat otázky i vy ostatní. Věřím, že to společnými silami nějak dáme dohromady. :idea:

• obťiažnosť tejto súťaže je, že nikdy člvoek nevie aká padne otázka, kedy padne a kedy treba odpovedať.

gratulujeme Létovi za 300 bodov.

Otázka zo šuplíka Tajomstvo čitateľa za 100 bodov:

Najväčším šokom, ktorý som pri čítaní Piesní zažil bolo:

A) poprava Eddarda Starka

b) svadba Sansy a Tyriona

c) zabitie Robba Starka

d) zistenie, že Ohař nie je mŕtvy

e) zistenie, že za Zdi je fakt zima :-)

• Á, tak v tomhle tedy spočívá to Tajemství. :wink:

Většině lidí asi nejvíc vyrazila dech Krvavá svatba, ale já si zahraju na jasnovidce a tipnu si déčko. (A jsi si jistý, že opravdu žije? :twisted: )

(Mně osobně ještě dost zaskočily tyhle události: Jaimeho zmrzačení Brana, Tywinův skon rukou Tyriona a Malíčkovo "Falling Slowly", které provedl Lyse Arryn.)

Takže jestli jsem minul, mají šanci ostatní. :arrow:

• Mě ještě dost překvapila Willova smrt v prologu Hry o trůny. Čekal jsem, že přežije, aby mohl podat svědectví a rozběhnout děj knihy. Držel jsem mu palce, když se držel na stromě a doufal jsem, že Jiní odejdou. A skutečně odešli. Zdálo se být vyhráno. Způsob, jakým se následně do hry vložil ser Waymar Royce byl pro mě dosti šokující... musel jsem si ten odstavec přečíst dvakrát, abych se ujistil, že skutečně čtu správně. :)

Jinak si tipnu možnost B. To, že někdo umře (Robb, Ned) či neumře (Sandor), s tím se alespoň trošičku musí počítat. Ale aby se rozkošná hlavní hrdinka oženila proti své vůli s trpaslíkem, to je opravdu podpásovka! 8)

• otázka stále platí, správna odpoveĎ ešte nepadla. aspoň nie oficialne :-)

• Dva odvážlivci již padli.

Kdo ještě se postaví vychytralému sarvenovi, Pánu Citadely, který přichází nikým nepozorován? :?: :wink:

• No já odpovim za sebe a to bude zároveň i můj typ. Největším šokem byla přirozeně smrt Neda. To bylo kruté ujištění, že ta sága vážně nebude žádná selanka, že to GRRM myslí fakt vážně. A skutečně se s tím nedá počítat! Tehdy to všechno začalo...další smrti, krvavé svatby, to už nikdy nemohlo být tak šokující (druhá věc je, že možná nakonec i byly :-) ale tehdy si to člověk nedokázal představit).

• Doufám, že při zveřejnění správné odpovědi přiloží mistr Sarven i znalecký posudek psychologa. :D

• stále nič priatelia.... :-)

• Nezbývá než počkat na dalšího odvážlivce.

Už je to jen 50:50.

Jako tam mince ve Volantisu, s korunou na jedné straně a s umrlčí lebkou na druhé. :)

• počkám do rána. ak nebude správna odpoveď priložím spomínanú vlastnú analýzu a pôjdeme do Ďalšej otázky

• nuž naozaj bolo pre mňa najväčším šokom keď zomrel Mladý vlk. Určite prvým šokom bola úpoprava Neda, tam Pieseň definitívne vybočila z radu klasickej fantasy a "vystrčila drápy". Stále som to však bral, že zomrel postava, ktorá uvádza do deja hlavného hrdinu - Robba. Niečo ako keď Liam Nielson naučí mladého bojovať a potom zomrie :-) (Star wars I, Kingdom of Haven)

Malo ma síce varovať, že Robb nemá vlastnú POV, ale naozaj som si to neuvedomil. Jeho hviezda prudko stúpala, vyhrával a zdalo sa, že je zosobnením Dobra. Už som ho videl ako manžela Danny :-)

Keď sa blížila svadba, trochu som sa ošíval, ale najhoršie, čo ma napadlo, bolo že prehrá, že ustúpi na sever, alebo niečo podobné. To, že mu odrežú hlavu som naozaj nečakal. bol som v šoku a neveril som tomu. čítal som to ešte raz a hľadal nejaku stopu, aby som zistil, že to tak nie je. Ale ono to tak bolo.... :twisted:

Tak som musel svoju lásku plne sústrediť na Brana, ARyu a Jona :oops:

• A na Sansu. Jak jinak. :wink:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi