sarven: Co je to s prominutim za tlachání o triumfu bílý rasy? Pro mě za mě ať by ta rodina byla klidně černá. Ale to, jak se posdlení dobou agresivně v médiích prosazuje model vztahu bílá žena černý muž už mě fakt vytáčí. Je to umělý, je to propaganda a já se nehodlám nechat oblbovat. Podotýkám, že ze mě ještě nevyprchal vztek z Iron Sky, kde je něco těžce podobnýho (Finové jsou ostatně asi politicky nejkorektnější národ na světě).
A když tam, dávali britskou historii a přínos, tak ten Darwin tam teda bejt mohl, protože ať si "klekači" myslej co chtěj tak jeho přínos pro další vývoj lidskýho myšlení byl naprosto bezprecedentní.
Ale to, jak se posdlení dobou agresivně v médiích prosazuje model vztahu bílá žena černý muž už mě fakt vytáčí. Je to umělý, je to propaganda a já se nehodlám nechat oblbovat
A je to opravdu umělý? Pro nás je to samozřejmě scifi (a asi i pro malá města a venkov ve VB), ale pro Londýn je to zřejmě dost velká součást. Proč tedy předstírat, že to tam není, naopak, já bych se tím taky chlubil.
A je to opravdu umělý? Pro nás je to samozřejmě scifi (a asi i pro malá města a venkov ve VB), ale pro Londýn je to zřejmě dost velká součást. Proč tedy předstírat, že to tam není, naopak, já bych se tím taky chlubil.
ked som bola koncom 90tych rokov v Koline, sadla som si na lavicku pri rieke a pozorovala ludi. Najprv okolo mna a presla beloska s belochom drziac sa za ruky, potom cernoch s beloskou detto a ked som si myslela, ze ma uz nic neprekvapi, tak sa predo mnou zacal bozkovat beloch s belochom :). Moja prva skusenost s multikulti a doteraz si ju pamatam.
Nevim, co je nak chlubení na propagandě. Já nepředstírám, že se to neděje. Já tvrdím, že to není standard, který musí být rozlezlý úplně všude. Je to asi tak: Ve filmech z 50. let se vztahy dařily jen dokonalým soudruhům, v německejch ze 30. let jen dokonalejm árijcům. Vždycky je nějakej model privilegovanej. Teď jě to černoch a běloška. Zajímavý, že obráceně to ve filmech a jiným mainstreamu skoro neni, páč by to nejspíš znamenalo "skrytý obsah rasového charakteru," páč všichni přece víme, že bílej chlap může bejt jen rasista a je odpovědnej za vše zlo :)
Přitom jsem se btw setkal s nějakejma studiema na toto téma ze spojenejch štatlů (a myslim, že zrovna v tomhle se Británie ani nikdo jinej lišit moc nebude), podle který je statisticky nejhorší právě manželství černoéch běloška - největší počet rozvodů, domácího násilí atd. naopak v USA zůstává asi 47 % neprovdanejch černošek. Ty maj v průměru vyšší vzdělání než černoši, čož černoši tolerujou mnohem míň než běloši. Na druhou stranu pro černocha chlapa je mnohem jednodušší se vymanit z komunity a uzavřít vztah mimo barvu pleti, zatímco ženský se dočkávaj velkýho odsouzení z vnitřku svý rasy, pokud si namluvěj bělocha. Nevim pravda nakolik je to spolehlivý ale vůbec by mě to nepřekvapilo.
a ještě přidám klasiku: V Americe volá do rádia chlapeček ,,K smrti nenávidím ostatní rasy! Jsem rasista?" A hlasatel se vážně zamyslí: ,,To je složitá otázka, pokud jsi Žid, tak jsi správně ortodoxní, pokud jsi Muslim, tak jsi pravý Mujahedin, pokud jsi Japonec, tak jsi vlastenec a patriot, pokud jsi černoch, tak jsi nevinná oběť bílého teroru, ale pokud jsi běloch, tak jsi ZASRANÁ FAŠISTICKÁ SVINĚ!!!"
le to, jak se posdlení dobou agresivně v médiích prosazuje model vztahu bílá žena černý muž už mě fakt vytáčí. Je to umělý, je to propaganda a já se nehodlám nechat oblbovat.
Nedávno jsem byl v Londýně a viděl jsem tam opravdu mnoho smíšených párů. Nevím, do jaké míry se tento model snaží v Anglii nějak mediálně prosazovat, ale zřejmě se jedná o docela běžnou záležitost. Je ale pravda, že vždy to byl tmavý muž (černoch, Ind, Pákistánec) a bílá žena:-) Mně osobně to nějak nevytáčí. Na těch vtipech je ale velkej kus pravdy. Bohužel.
ať si "klekači" myslej co chtěj tak jeho přínos pro další vývoj lidskýho myšlení byl naprosto bezprecedentní.
Černí muži jsou silně zatížení na bílé ženy (napsal bych posedlí, ale nechci aby někdo slovíčkařil). Podobně to asi bude platit i pro ostatní etnika. Je to něco jako evropské jižanské státy a blondýny.
Vzhledem k tomu, že mužů a žen je ve všech etnikách v zásadě stejně, je v tom určitá podivnost ne? :)
To bych neřekl. V Číně je to 3:1.
To bych řekl. Krom toho, že že to je jedno etnikum se zavedenou politikou jednoho dítěte tak je to samozřejmě nesmyslnej údaj. Poměr v populaci do asi 25 let je cca 117:100 (1,17:1). I to je samozřejmě problém (pro Číňany najít si partnerku), ale jaksi to nesouvisí s propagací multikulturního vztahu.
Vzhledem k tomu, že mužů a žen je ve všech etnikách v zásadě stejně, je v tom určitá podivnost ne? :)
Ani nemyslím. Nevím proč, ale mnoho bílých žen přitahují černí muži a naopak. Ruku na srdce. Kdo z vás by dal přednost pěkné černošce před pěknou běloškou? A černý ženský to maj asi podobný. Je to samozřejmě můj subjektivní dojem, který nemohu doložit žádnou statistikou.
Nemyslím nemyslím :) Je v tom jasná disproporce, páč by to znamenalo, že jsou někde zástupy nesezdanejch bělochů.
Za sebe můžu říct, že by mi ženská jiný rasy nevadila, jsouc-li hezká (byť za hezký považuju v první řadě český resp. slovanský holky) a pokud vím, není takových spojení o nic míň, než těch opačnejch, kterejch je ovšem v médiích podstatně víc.
Zajímavé. V zásadě to ukazuje, že v US tvoří mezirasová manželství celkově asi 3 % ze všech, a černoch - běloška asi 0,5 % (což je dle mýho dojmu o dost míň než kolik jich je vidět v médiích).
Já tvrdím, že to není standard, který musí být rozlezlý úplně všude.
No tak to souhlasím, je to spíš výjimka tipuju. To si rozumíme. Už se jen musíme dopracovat k tomu, že Londýnský ceremoniál reprezentoval Londýn a VB, nikoli „úplně všude“ :-)
Zajímavý, že obráceně to ve filmech a jiným mainstreamu skoro neni, páč by to nejspíš znamenalo "skrytý obsah rasového charakteru," páč všichni přece víme, že bílej chlap může bejt jen rasista a je odpovědnej za vše zlo :)
Zajímavý, to mě nenapadlo, to budu schválně sledovat. Ale takhle narychlo tipuju, že to bude prostě tím, že muži jsou častějšími migranty. Přesně jak říkáš, snázeji se asi vymaní z komunity.
Jo, jsem našel, že NHPI je Native Hawaiian and Pacific Islander ale SOR jsem nenašel význam co by souvisel s rasou.
Zajímavý, to mě nenapadlo, to budu schválně sledovat.
Z poslední doby si pamatuju jen přiblblej film Hádej kdo (pokouší se to bejt Hádej kdo přijde na večeři naruby, což mu moc nejde) s Kutcherem a Zoe Saldana.
Jo, jsem našel, že NHPI je Native Hawaiian and Pacific Islander ale SOR jsem nenašel význam co by souvisel s rasou.
Zajímavý, to mě nenapadlo, to budu schválně sledovat.
Z poslední doby si pamatuju jen přiblblej film Hádej kdo (pokouší se to bejt Hádej kdo přijde na večeři naruby, což mu moc nejde) s Kutcherem a Zoe Saldana.
sarven: Co je to s prominutim za tlachání o triumfu bílý rasy? Pro mě za mě ať by ta rodina byla klidně černá. Ale to, jak se posdlení dobou agresivně v médiích prosazuje model vztahu bílá žena černý muž už mě fakt vytáčí. Je to umělý, je to propaganda a já se nehodlám nechat oblbovat.
prominu, ale nerozumiem. ak by sme sa rozprávali o filmoch alebo televízii a podobne, tak rozumiem. toto bola prezentácia LONDÝNA poťažmo Británie. Minimálne tretina obyvateľstva je tam podľa mňa "multikulti" aj keď subjektívne z poslednej návštevy som mal pocit, že každý druhý je ind, alebo aziat. je v záujme londýna, aby to bolo aj ich mesto. takže ak nechceli ukázať najskôr jedných, potom druhých, potom tretích, tak to dali dokopy. vraví sa tomu významová skratka.
no a čo sa týka absurdne agresívneho pojmu kľakači a zmienke o Darwinovi, tak určite môžete napísať Colovi, že výber britských osobností podľa vás nebol adekvátny a nebodaj nechutne nahráva silnému cirkevnému vplyvu. nevidel som to celé, ale boli tam všetci z týchto? Newton, Lennon, Nelson, Faraday, kráľ Artuš, Fawkes? (lebo ako ani on nie, tak možno vyznávajú kvázi fašistický režim).
a späť k športu. videl som prvé dva gemy Hantuchovej a myslel som, že pôjde pokorne domov. a ona cez Na Li prešla. čo sa stalo? Monte, nepozeral si to náhodou?
a späť k športu. videl som prvé dva gemy Hantuchovej a myslel som, že pôjde pokorne domov. a ona cez Na Li prešla. čo sa stalo? Monte, nepozeral si to náhodou?
Tak to je super zpráva. Tenhle match jsem neviděl. Dneska jsem toho viděl docela hodně, ale teď zjišťuji co všechno jsem prošvihl. Musím si pořídit třetí a čtvrtý monitor. :D Sleduji LOH na webu ČT a tady jsem zaznamenal jen zápas Wozniacké a potom Kvitové. Mno a taky Berdycha jak se válí po trávníku. Teď koukám že první set Hantuchová - Li skončil 6 - 2, takže po těch prvních dvou gemech přišel bod zlomu. Nakonec zápas skončil 2:1 na sety. ;-) A zítra čtyřhra Hantuchová, Cibulková vs Radwańská, Radwańská. Hmm to je zase los na hovno :-/ A co mě dnes natankovalo nejvíc, bylo když jsem si takhle v poklidu koukal, jak se sebou holky v Judu mlátí o tatami a mezitím jsem se těšil na finále lukostřelby. Mno a místo toho přišla dost slušná bouřka a po asi čtvrthodinovém výpadku elektřiny jsem viděl už jen radující se Italy.
Co se týká zahajovacího ceremoniálu......na anglické vesnici 19. století mi černoši trochu vadili. Naopak potom mi připadalo, že v tom multikulti je málo Asiatů a Arabů.
Komentáře
A když tam, dávali britskou historii a přínos, tak ten Darwin tam teda bejt mohl, protože ať si "klekači" myslej co chtěj tak jeho přínos pro další vývoj lidskýho myšlení byl naprosto bezprecedentní.
Je to asi tak: Ve filmech z 50. let se vztahy dařily jen dokonalým soudruhům, v německejch ze 30. let jen dokonalejm árijcům. Vždycky je nějakej model privilegovanej. Teď jě to černoch a běloška. Zajímavý, že obráceně to ve filmech a jiným mainstreamu skoro neni, páč by to nejspíš znamenalo "skrytý obsah rasového charakteru," páč všichni přece víme, že bílej chlap může bejt jen rasista a je odpovědnej za vše zlo :)
Přitom jsem se btw setkal s nějakejma studiema na toto téma ze spojenejch štatlů (a myslim, že zrovna v tomhle se Británie ani nikdo jinej lišit moc nebude), podle který je statisticky nejhorší právě manželství černoéch běloška - největší počet rozvodů, domácího násilí atd. naopak v USA zůstává asi 47 % neprovdanejch černošek. Ty maj v průměru vyšší vzdělání než černoši, čož černoši tolerujou mnohem míň než běloši. Na druhou stranu pro černocha chlapa je mnohem jednodušší se vymanit z komunity a uzavřít vztah mimo barvu pleti, zatímco ženský se dočkávaj velkýho odsouzení z vnitřku svý rasy, pokud si namluvěj bělocha.
Nevim pravda nakolik je to spolehlivý ale vůbec by mě to nepřekvapilo.
a ještě přidám klasiku: V Americe volá do rádia chlapeček ,,K smrti nenávidím ostatní rasy! Jsem rasista?"
A hlasatel se vážně zamyslí: ,,To je složitá otázka, pokud jsi Žid, tak jsi správně ortodoxní, pokud jsi Muslim, tak jsi pravý Mujahedin, pokud jsi Japonec, tak jsi vlastenec a patriot, pokud jsi černoch, tak jsi nevinná oběť bílého teroru, ale pokud jsi běloch, tak jsi ZASRANÁ FAŠISTICKÁ SVINĚ!!!"
Před zdí kolem resbyteria :)
I to je samozřejmě problém (pro Číňany najít si partnerku), ale jaksi to nesouvisí s propagací multikulturního vztahu.
Korejští lukostřelci neprošli do finále!! Amíci předvádí hodně dobrý výkon. To mi však nedělá radost :-/
Co na to makaróny?
Koukám, že čeští chlapci s raketama moc nezáří:/
Za sebe můžu říct, že by mi ženská jiný rasy nevadila, jsouc-li hezká (byť za hezký považuju v první řadě český resp. slovanský holky) a pokud vím, není takových spojení o nic míň, než těch opačnejch, kterejch je ovšem v médiích podstatně víc.
no a čo sa týka absurdne agresívneho pojmu kľakači a zmienke o Darwinovi, tak určite môžete napísať Colovi, že výber britských osobností podľa vás nebol adekvátny a nebodaj nechutne nahráva silnému cirkevnému vplyvu.
nevidel som to celé, ale boli tam všetci z týchto? Newton, Lennon, Nelson, Faraday, kráľ Artuš, Fawkes? (lebo ako ani on nie, tak možno vyznávajú kvázi fašistický režim).
Dneska jsem toho viděl docela hodně, ale teď zjišťuji co všechno jsem prošvihl. Musím si pořídit třetí a čtvrtý monitor. :D
Sleduji LOH na webu ČT a tady jsem zaznamenal jen zápas Wozniacké a potom Kvitové. Mno a taky Berdycha jak se válí po trávníku.
Teď koukám že první set Hantuchová - Li skončil 6 - 2, takže po těch prvních dvou gemech přišel bod zlomu. Nakonec zápas skončil 2:1 na sety. ;-)
A zítra čtyřhra Hantuchová, Cibulková vs Radwańská, Radwańská. Hmm to je zase los na hovno :-/
A co mě dnes natankovalo nejvíc, bylo když jsem si takhle v poklidu koukal, jak se sebou holky v Judu mlátí o tatami a mezitím jsem se těšil na finále lukostřelby. Mno a místo toho přišla dost slušná bouřka a po asi čtvrthodinovém výpadku elektřiny jsem viděl už jen radující se Italy.
Co se týká zahajovacího ceremoniálu......na anglické vesnici 19. století mi černoši trochu vadili. Naopak potom mi připadalo, že v tom multikulti je málo Asiatů a Arabů.
Zatim jsem víc sledoval jen plážový volejbal. Ženský plážový volejbal, abych byl přesný :)