Tak nevím jestli je podivný mít svůj názor ( když jde o připomínku něčeho) a pokud jde o výročí, myslím že jsou od toho aby se daná událost připomněla. A ne jen paní izraelci, ale i vdovy po sportovcích o to žádali opakovaně minuta ticha
Někdo říká, že názor mít nemůžeš? Mně jen přijde, že by se do toho zbytečně narvala politika, zvláště když si obě strany nemají co vyčítat. Ale o tomhle tu flamovat nechci.
Tak se jestli si nemají co vyčítat je věc názoru. Je to určitě politický, ale mnichovský masakr se stal na olympiádě, takže by se měl připomenout zase na olympiádě. A když se tak nestalo je podle mě trochu pokrytecký a zbabělí. Ale je to samozřejmě věc názoru. Jen mě trochu překvapilo, že se o té výzvě nikde moc nemluvilo. Jestli většina komentářů řeší, třeba že Češi měli pěkný gumáky, tak je to asi ( pro většinu lidí ) důležitější než připomínka velkého masakru olympijských dějin a to je podle mě smutný.
Jinak k tenisu myslím, že bude docela zajímavá smíšená čtyřhra ta Britka dneska Šarapovou potrápila a Murray, to bude celkem těžký. Ale nši by měli mít víc zkušeností se čtyřhrou
jedni řeknou jste teroristi, druzí jste okupanti a nemůžeme bojovat jinak... Kolotoč vzájemných obvinění, kterej nakonec neposlouží nikomu (jako v éře bojkotů v 70. a 80. letech). Ale jsem ochoten souhlasit, že Olympijský hry s nějakou myšlenkou míru a férovosti už mnoho společnýho nemaj..
Alek: Na webu ČT: "Technologií ovšem nejsou osazena všechna sportoviště. Proto některé části nejsou vůbec v nabídkách. Například jde o některé kvalifikace. Podobně v případě Wimbledonu jsou pokryté kamerami jen 4 kurty."
Ta Cinanka, co zaverecnu 50tku zaplavala rychlejsie ako Lochte...hmmm...myslite, ze je cista?V Cine a Indii su vsetky tie labaky a ked clovek stale pocuva o tom, ako drezuruju male deti pre slavu cinskeho ludu, no prinajmensom to vyvolava iste pochybnosti.
Hildegarda: Asi velkej talent :D Čistá být může (teď), ale do té doby, než se začala objevovat na světových akcích (je jí 16)... Na druhou stranu mi jí je celkem líto, výcvikové školy pro dětské sportovce musí být peklo (stačilo mi vidět pár fotek v dokumentu o gymnastice v Číně), v 16 vypadat jako gorila taky není žádné pošušňáníčko a navíc za (dejmetomutřeba) 8 let bude dost pravděpodobně tak zničená, že bude invalidní.
Tak jako mají Američané trumfy jako projekt Apollo nebo projekt Manhattan. Mají Číňané také svůj projekt. Jmenuje se 他妈的都赢得金牌 a jeho cílem je vyhrát všechny zlaté medaile všemi dostupnými prostředky, které nabízí moderní technologie vyvinuté v Čínské lidové republice. (většinou se jedná o dokonalé kopie Amerických a Izraelských technologií) Před čtyřmi lety na olympiádě v Pekingu získala Čína při dopingových testech DNA všech vynikajících sportovců světa. Následně v genetických laboratořích zaznamenali velké úspěchy a jedním z prvních prototypů sportovce budoucnosti je Číňanka Shiwen Ye. Tato 16letá dívenka (původně ženského pohlaví) po implementování DNA obojživelníků a několika vrcholových sportovců včetně amerického plavce Michaela Phelpse, dosahuje ve vodě rychlosti torpéda. Díky tomu je schopna na světových plaveckých soutěžích získat pro svou vlast několik kilogramů zlata ročně. Toto zlato je posléze přetaveno a uloženo do čínských bank. Země draka tak posiluje svou rychle rostoucí ekonomiku. Toť moje teorie.
Čína nedělá nic jiného, než co dělal (a stále dělá) Západ i Východ celá desetiletí v rámci honění národního ega, když na to konečně také mají peníze i technologie. A abych si rýpnul, tak navíc nejsou ještě zdaleka tak zlemplovatělí a spokojení sami se sebou jako my. A je jich víc, mnohem víc..
Ona ta statistika celkem funguje, když uvažujeme řádově miliónové soubory "adeptů na olympijské vítěze". I bez genových manipulací bude četnost výskytu nějaké anomálie v miliardové Číně stokrát vyšší než v zemičce typu ČR.
Olympiádu z principu moc nemusím, ale něco málo jsem i tak viděl. Na rozdíl od ostatních koukám raději na sporty, které jsem nikdy sám neprovozoval, jako lodičky apod.
tak Phelps je nejúspěšnější sportovec všech dob, planety atd...... Nevím, je to obdivuhodné, je to borec, o tom žádná...ale je takové označení "fér"
Tuším že na olympiádě je 17 závodů v plavání, nikdy jsem neplaval, ale opravdu se liší (kromě viditelné techniky) styl u prs, znaku a motýlka?? to dělá už 6 závodů, do toho 4 závody na volný styl a dvě štafety....prostě si myslím, že technicky má plavání výhodu a nijak zvlášť není potřeba natrénovat
Třeba u atletiky je reálné pro špičkového běžce startovat na 3-4 závodech a to nemluvím o borcích co se roky motají v jednom sportu a jejich výkon je oceněn jednou medailí
V tomto ohledu bych dal desetibojařům 10 medailí:D
Myslím, že na další olympiádě tu Číňanku už neuvidíme. Trochu je mi ji líto, holčiny. Phelps má možná nejvíc medailí, ale zatím v individuálním závodě žádné zlato neobhájil.
Tomee: Já bych to na plavání jen tak neházela - gymnastika, lyžování, biatlon a další sporty dovolují taky startovat ve více disciplínách. A větu "prostě si myslím, že technicky má plavání výhodu a nijak zvlášť není potřeba natrénovat" jsi asi myslel jinak, než ji já čtu, jinak jsi mne právě donutil omdlít :))).
Ugla: Samozřejmě, že v Číně, USA, Rusku a dalších zemí s obrovskou základnou je pravděpodobnost nálezu božského sportovce větší než v ČR, ale aby žena plavala rychleji jak muž prostě nejde!
flanker.27: Sypou všichni, ale někteří chytřeji a méně viditelně, než ostatní :) A v plavání cihla muž proti cihla žena by stejně vyhrál cihla muž, tak to je, byla a bude a nikdo mi to nevymluví :)
@Tomee: Navýšení počtu plaveckých disciplin si vydupali Američané, aby srovnali počet medailí s Rusy ještě hluboko za studené války. Plavání různými styly považuju obecně za nesmysl, podobně jako třeba rychlou chůzi (ta je navíc zdravotní průser). To by se mohlo zvlášť skákat "stredlem" a všemi předchozími styly.
Něco jiného by bylo, kdyby si používání jiné techniky vynutily vnější podmínky - např. kraul není v rozbouřené vodě zrovna optimální. Tam by ale byl problém zajistit stejné podmínky pro všechny byť v rámci jedné rozplavby.
Krisa: O tom "chytřeji" tu nedávno psal ugla. To jsou ti, co mají peníze na výzkum nových látek, ktereré se ještě nedokážou detekovat. Pak to další rok prodají dopingovým kontrolorům, protože vyvinou něco lepšího. Armstrong by mohl vyprávět...
Dokud jí nic neobjeví, tak ji beru jako výjimečnou dívku s obrovským talentem, která zřejmě navíc prochází drilem ala ruská baza. Navíc byla celkově o dost pomalejší než mužští plavci.
flanker.27: To nemusí být jen takto. Dá se i sypat před začátkem závodění ve světových soutěžích, v přípravě (tohle asi nejde moc dobře, protože dopingoví kontroloři by měli dělat namátkové odběry i v přípravě - ale nevím, jak/zda to tak funguje), při "přerušení/ukončení" kariéry atd.
Krisa: lyžování je opět disciplína kde špička může uhrát tak jen 5-6 druhů závodů..gymnastiku beru, ale tam to už není o jedincích, jelikož tam je obrovská konkurence, dost složité bodování x náročnost sestavy atd...
nijak zvlášť není potřeba natrénovat jsem myslel tak (použiju zrovna to lyžování...slezd a slalom nebo běžky klasikou a bruslení, to je (promiň to slovo) KU*VA rozdíl v tréninku..
Plávání je si myslím o technice a rozvržení sil, ok to je i běh v atletice, ale kurnik mít 17 závodů kde dobrý plavec může soutěžit v cca 12, které se zas tak neliší???
možná se pletu, neplavu na profi úrovni, to je jen můj pohled na to
Komentáře
Nepochopim, že tam neni kamera.
Jinak k tenisu myslím, že bude docela zajímavá smíšená čtyřhra ta Britka dneska Šarapovou potrápila a Murray, to bude celkem těžký. Ale nši by měli mít víc zkušeností se čtyřhrou
Ale jsem ochoten souhlasit, že Olympijský hry s nějakou myšlenkou míru a férovosti už mnoho společnýho nemaj..
Čistá být může (teď), ale do té doby, než se začala objevovat na světových akcích (je jí 16)... Na druhou stranu mi jí je celkem líto, výcvikové školy pro dětské sportovce musí být peklo (stačilo mi vidět pár fotek v dokumentu o gymnastice v Číně), v 16 vypadat jako gorila taky není žádné pošušňáníčko a navíc za (dejmetomutřeba) 8 let bude dost pravděpodobně tak zničená, že bude invalidní.
Před čtyřmi lety na olympiádě v Pekingu získala Čína při dopingových testech DNA všech vynikajících sportovců světa. Následně v genetických laboratořích zaznamenali velké úspěchy a jedním z prvních prototypů sportovce budoucnosti je Číňanka Shiwen Ye. Tato 16letá dívenka (původně ženského pohlaví) po implementování DNA obojživelníků a několika vrcholových sportovců včetně amerického plavce Michaela Phelpse, dosahuje ve vodě rychlosti torpéda. Díky tomu je schopna na světových plaveckých soutěžích získat pro svou vlast několik kilogramů zlata ročně. Toto zlato je posléze přetaveno a uloženo do čínských bank. Země draka tak posiluje svou rychle rostoucí ekonomiku.
Toť moje teorie.
Ona ta statistika celkem funguje, když uvažujeme řádově miliónové soubory "adeptů na olympijské vítěze". I bez genových manipulací bude četnost výskytu nějaké anomálie v miliardové Číně stokrát vyšší než v zemičce typu ČR.
Olympiádu z principu moc nemusím, ale něco málo jsem i tak viděl. Na rozdíl od ostatních koukám raději na sporty, které jsem nikdy sám neprovozoval, jako lodičky apod.
Nevím, je to obdivuhodné, je to borec, o tom žádná...ale je takové označení "fér"
Tuším že na olympiádě je 17 závodů v plavání, nikdy jsem neplaval, ale opravdu se liší (kromě viditelné techniky) styl u prs, znaku a motýlka?? to dělá už 6 závodů, do toho 4 závody na volný styl a dvě štafety....prostě si myslím, že technicky má plavání výhodu a nijak zvlášť není potřeba natrénovat
Třeba u atletiky je reálné pro špičkového běžce startovat na 3-4 závodech a to nemluvím o borcích co se roky motají v jednom sportu a jejich výkon je oceněn jednou medailí
V tomto ohledu bych dal desetibojařům 10 medailí:D
Phelps má možná nejvíc medailí, ale zatím v individuálním závodě žádné zlato neobhájil.
Ugla: Samozřejmě, že v Číně, USA, Rusku a dalších zemí s obrovskou základnou je pravděpodobnost nálezu božského sportovce větší než v ČR, ale aby žena plavala rychleji jak muž prostě nejde!
Krisa: Než já určitě jo, já plavu s elegancí cihly :)
A v plavání cihla muž proti cihla žena by stejně vyhrál cihla muž, tak to je, byla a bude a nikdo mi to nevymluví :)
Něco jiného by bylo, kdyby si používání jiné techniky vynutily vnější podmínky - např. kraul není v rozbouřené vodě zrovna optimální. Tam by ale byl problém zajistit stejné podmínky pro všechny byť v rámci jedné rozplavby.
nijak zvlášť není potřeba natrénovat jsem myslel tak (použiju zrovna to lyžování...slezd a slalom nebo běžky klasikou a bruslení, to je (promiň to slovo) KU*VA rozdíl v tréninku..
Plávání je si myslím o technice a rozvržení sil, ok to je i běh v atletice, ale kurnik mít 17 závodů kde dobrý plavec může soutěžit v cca 12, které se zas tak neliší???
možná se pletu, neplavu na profi úrovni, to je jen můj pohled na to