Záporáci, filmoví i literární.

1111213141517»

Komentáře

• Musím říct, že mě potěšila ta změna s Annou K. Že ji má Jindřich tak rád :).
  • Jestli by mu to vydrželo...
  • Tudorovci jsou hezký příklad, že jde natočit historii líbivě a moc ji nepředělat po hollywoodsku.
    Ne jak v Borgias, kde papež je spíš nájemný vrah než sluha páně. :-)
  • Tak maraton Tudorovců skončil. Líbilo se mi to. Konec byl super :).
  • Já mám ráda hlavně (pološílené) hajzlíky, ti jsou spíš na pomezí a spousta záporáků stejně aspoň původně (v horším případě později) nebyla vyloženě "špatná".
    Takže, mí "zlí" oblíbenci, na které si v tuhle chvíli vzpomenu a u kterých příliš neváhám se zařazením (knížka, film, seriál):
    Darth Vader- Star Wars (f); ačkoli ho nejsem schopná vnímat jako záporáka
    Dracula- Dracula (ten od Stokera, ne ta filmová sr... => k)
    Edward- série Anita Blake (k); sice kamarád hlavní hrdinky, ale může snad být dokonale chladný nájemný vrah považován za klaďáka?!
    Erínye- Staré řecké báje a pověsti (k)
    hrabě Orlok- Nosferatu (1922=> f); nemůžu si pomoct, ale přijde mi strašně roztomilý :D
    Nazgûlové- Pán prstenů (k, f)
    "raptoři"- Jurský park (k, f); z těch jsem mívala hrozné noční můry a navíc mě strašně rozčiluje, že jsou pomalu směska celé čeledi, ale jako záporáci jsou boží
    Sméagol/Glum- Pán prstenů (k, f); MILÁŠEK!- dle některých záporák, dle jiných jen tragická postava, každopádně můj oblíbenec
    Utahraptor- Putování s dinosaury (s, k); má životní láska :)
    vlk- Červená karkulka (k)

A spousta dalších rozporuplných polozáporáků s nepříliš vzorným charakterem.

edit: Postupně budu přidávat další skvělé a/nebo své oblíbené záporáky, na které si vzpomenu, nebo kteří mi budou připomenuti:
    Šmak- Hobit (k)
    Polednice- Kytice (k)
    Srdcová královna- Burtonova Alenka v říši divů (f)
    Diva- Blood+ (s)
    Barry Weiss- Blitz/Blesk (f)
    Hela- Mistr a Markétka (k)
    Démon- Lermontovův Démon (k)
    Montgomery Burns- Simpsonovi (s)
    Darth Maul- Star Wars (f, komix)
    Gentleman s vlasy jako chmýří bodláčí, neboli EvilElfák- Jonathan Strange & pan Norrell (k)
    Ježibaba- Mrazík, ruské pohádky celkově (f/k)
    Gogo Yubari- Kill Bill (f); Hihihihihihi! :D
    Loki- Thor, Avengers (f); přidává se do party k Vaderovi <3 :D<br />Vlk- Jen počkej!; tuhle pohádku jsem odmala milovala a té ušaté bestii prostě nešlo fandit, navíc- vlk je TAK ZKAŽENÝ! :D
  • Hm můj oblíbený záporák je Kurgan z Highlandera :-) Měl neodolatelný úsměv :-))

A Lurtz z Pána prstenů - ten když šel, to něco šlo :-p

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi