Tudorovci jsou hezký příklad, že jde natočit historii líbivě a moc ji nepředělat po hollywoodsku. Ne jak v Borgias, kde papež je spíš nájemný vrah než sluha páně. :-)
Já mám ráda hlavně (pološílené) hajzlíky, ti jsou spíš na pomezí a spousta záporáků stejně aspoň původně (v horším případě později) nebyla vyloženě "špatná". Takže, mí "zlí" oblíbenci, na které si v tuhle chvíli vzpomenu a u kterých příliš neváhám se zařazením (knížka, film, seriál): Darth Vader- Star Wars (f); ačkoli ho nejsem schopná vnímat jako záporáka Dracula- Dracula (ten od Stokera, ne ta filmová sr... => k) Edward- série Anita Blake (k); sice kamarád hlavní hrdinky, ale může snad být dokonale chladný nájemný vrah považován za klaďáka?! Erínye- Staré řecké báje a pověsti (k) hrabě Orlok- Nosferatu (1922=>f); nemůžu si pomoct, ale přijde mi strašně roztomilý :D Nazgûlové- Pán prstenů (k, f) "raptoři"- Jurský park (k, f); z těch jsem mívala hrozné noční můry a navíc mě strašně rozčiluje, že jsou pomalu směska celé čeledi, ale jako záporáci jsou boží Sméagol/Glum- Pán prstenů (k, f); MILÁŠEK!- dle některých záporák, dle jiných jen tragická postava, každopádně můj oblíbenec Utahraptor- Putování s dinosaury (s, k); má životní láska :) vlk- Červená karkulka (k)
A spousta dalších rozporuplných polozáporáků s nepříliš vzorným charakterem.
edit: Postupně budu přidávat další skvělé a/nebo své oblíbené záporáky, na které si vzpomenu, nebo kteří mi budou připomenuti: Šmak- Hobit (k) Polednice- Kytice (k) Srdcová královna- Burtonova Alenka v říši divů (f) Diva- Blood+ (s) Barry Weiss- Blitz/Blesk (f) Hela- Mistr a Markétka (k) Démon- Lermontovův Démon (k) Montgomery Burns- Simpsonovi (s) Darth Maul- Star Wars (f, komix) Gentleman s vlasy jako chmýří bodláčí, neboli EvilElfák- Jonathan Strange & pan Norrell (k) Ježibaba- Mrazík, ruské pohádky celkově (f/k) Gogo Yubari- Kill Bill (f); Hihihihihihi! :D Loki- Thor, Avengers (f); přidává se do party k Vaderovi <3 :D<br />Vlk- Jen počkej!; tuhle pohádku jsem odmala milovala a té ušaté bestii prostě nešlo fandit, navíc- vlk je TAK ZKAŽENÝ! :D
Komentáře
Ne jak v Borgias, kde papež je spíš nájemný vrah než sluha páně. :-)
Takže, mí "zlí" oblíbenci, na které si v tuhle chvíli vzpomenu a u kterých příliš neváhám se zařazením (knížka, film, seriál):
Darth Vader- Star Wars (f); ačkoli ho nejsem schopná vnímat jako záporáka
Dracula- Dracula (ten od Stokera, ne ta filmová sr... => k)
Edward- série Anita Blake (k); sice kamarád hlavní hrdinky, ale může snad být dokonale chladný nájemný vrah považován za klaďáka?!
Erínye- Staré řecké báje a pověsti (k)
hrabě Orlok- Nosferatu (1922=> f); nemůžu si pomoct, ale přijde mi strašně roztomilý :D
Nazgûlové- Pán prstenů (k, f)
"raptoři"- Jurský park (k, f); z těch jsem mívala hrozné noční můry a navíc mě strašně rozčiluje, že jsou pomalu směska celé čeledi, ale jako záporáci jsou boží
Sméagol/Glum- Pán prstenů (k, f); MILÁŠEK!- dle některých záporák, dle jiných jen tragická postava, každopádně můj oblíbenec
Utahraptor- Putování s dinosaury (s, k); má životní láska :)
vlk- Červená karkulka (k)
A spousta dalších rozporuplných polozáporáků s nepříliš vzorným charakterem.
edit: Postupně budu přidávat další skvělé a/nebo své oblíbené záporáky, na které si vzpomenu, nebo kteří mi budou připomenuti:
Šmak- Hobit (k)
Polednice- Kytice (k)
Srdcová královna- Burtonova Alenka v říši divů (f)
Diva- Blood+ (s)
Barry Weiss- Blitz/Blesk (f)
Hela- Mistr a Markétka (k)
Démon- Lermontovův Démon (k)
Montgomery Burns- Simpsonovi (s)
Darth Maul- Star Wars (f, komix)
Gentleman s vlasy jako chmýří bodláčí, neboli EvilElfák- Jonathan Strange & pan Norrell (k)
Ježibaba- Mrazík, ruské pohádky celkově (f/k)
Gogo Yubari- Kill Bill (f); Hihihihihihi! :D
Loki- Thor, Avengers (f); přidává se do party k Vaderovi <3 :D<br />Vlk- Jen počkej!; tuhle pohádku jsem odmala milovala a té ušaté bestii prostě nešlo fandit, navíc- vlk je TAK ZKAŽENÝ! :D
A Lurtz z Pána prstenů - ten když šel, to něco šlo :-p