Kvíz: Čo vieš o ľade a ohni

1456810

Komentáře

• Lev ani Kráska v tom svoji roli nehráli, je mi líto. :)

Jen tak na okraj, neprošla tímto tématem náhodou moje sestra? Je jí třináct let a má kaštanové vlasy. :roll: :o :wink:

• To je ten dovětek od Haniny. Vzhledem k tvým překladům. No uznávám, že moc jasný to nebylo :o

Jinak dávám É. Což vlastně odpovídá i k tomu, co bude se Sansou.

• Ach tak. :P Dneska je na fóru hodně lidí a někdo z nich mi zřejmě stojí na vedení. :twisted:

Éčko to není.

Ono, vlastně až do poslední kapitoly nebylo moc jasné, kam ten Briennin příběh vlastně směřuje...

• Zbyla vůbec ještě nějaká možnost? :o

• Ještě zůstaly doširoka rozevřeny možnosti a, f, g. 8)

• Potíž je v tom, že já už svoje dva headshoty vyčerpal. :roll:

• Gé. říkal sis celou dobu "tak moment, sotva jsme zahlédli Jona Sněha." :lol:

• Ser Flanker na to kápnul! 8) :)

Viděl jsem v seznamu kapitol, že na konci je "Mezitím zpátky na Zdi"

Představoval jsem si, že to bude krátký záběr na Jona bojujícího s Jinými, Zeď padající k zemi, vysoká závrať, trubky, řev, stříkající krev...

...prostě taková návnada na Tanec. :)

Skutečnost mě mírně zklamala. :roll:

• No to se mi bude dobře usínat. 8)

• Ser heavy už jde taky! :arrow:

Udržujte oheň a netropte nepřístojnosti! :)

• Trochu mi to připomíná roky na škole, když se zvedla nějaká slečna, aby šla na záchod, vždycky jí hned doprovázela minimálně jedna další. :twisted: :lol:

Tak běžte, s požehnáním všeho vlků, zlovlků a všeho svobodného lidu! :) :arrow:

G'night folks!

• Tak já bych si dal Tajemství za 400! :o :x 8) :)

Poznámka pro sera Léta: já se za folkaře nepovažuji. :P :wink:

• Nepovažuješ? Inu, možná mě zmýlily tvé dlouhé vlasy, zaplátovaná batožina a děravá kytara na zádech. :)

To už je doufám poslední tajomstvo! 8)

Jakou skladbu jsem poslouchal při prvním čtení prologu Hry o trůny?

a) Nightwish - Sleeping Sun

b) Blackmore´s Night - Dandelion Wine

c) Blind Guardian - Imaginations From the Other Side

d) Ad Dios - Gwenhwyfar

e) Mike Oldfield - To France

f) Vangelis - Conquest of Paradise

g) Scott McKenzie - San Francisco

h) žádnou

• Chceš říct, žes to zvládl během poslechu jedné písničky? :o :wink:

• Musíš to chápat jako písničku, která hrála většinu času. Tu, kterou mám s tím čtením a dějem tak nějakou spojenou. :)

• Myslel jsi přitom na Dandali, to je jasné. :wink:

Za bé. :idea:

• Určitě to byl kytarový mág Mike, co? :-)

• Já u Hry o trůny poslouchal Ilju Musorgského! :twisted:

• To se ovšem, slovutný sere, mýlíš. :)

Tuto písničku mám rád, avšak tehdy jsem ji neposlouchal.

Dandelion je v angličtině pampeliška, ta veselá rostlinka. A teď jsem odhalil jednu pozoruhodnou věc! Odkvetlá pampeliška se nachází i na ikonce zmíněné lady! Že by se jednalo o nějakou nadpřirozenou etymologicko-lingvistickou shodu? :o

Jsem každopádně rád, že jsem tajemství oné ikony odhalil. Doposud jsem ji totiž nikdy moc podrobně neprohlížel a při letmém pohledu jsem ji vždy považoval za potetované hýždě.

Ech, doufám, že si to tady nepřečte... :roll: :lol:

A dokonce ani Mike zvaný Mág to nebyl. Uznejte sami - Francie a zamrzlý Sever za Zdí, to nejde příliš dohromady. :wink:

Jaké jsou další tipy? :?:

• Já u prologu Hostiny poslouchal drbání dvou babek v tramvaji č. 26 na cestě na Hradčanskou z již zmíněného Daemonu na Pavláku. :-)

• Tak to bude ňákej ten tvůj oldskůl.

Ten Mekenzí, o tom jsem v životě neslyšel. :wink:

• Ovšem pozor, tady se jedná o prolog Hry o trůny! :)

To diametrálně mění situaci. :wink:

(jen tak na okraj: co povídaly babky? 8) )

Můj oldschool? :shock: Žádnou písničku ze čtyřicátých let jsem do seznamu přece nezařadil. :wink:

• Netušim, nějaký hloupý holčičí řeči, až jsem skoro mylsel, že čtu sansinu kapitolu (což by btw bylo super,protože jak víme, pov prologů nemívaj zrovna dlouhý život :-)).

ok, tak zkusim ještě Vangelise, zbytek už neznám :-)

• Tak nejprve babky a potom holčičky?! :o Máš to nějaké trochu pomíchané, ne? :wink: Víš určitě, že jsi, jsa začten do Hostiny, nevlezl místo do tramvaje omylem do dívčího penzionátu? :o (já bych toho byl schopen - když čtu, nevidím, neslyším, necítím, nehmatám a nejspíš bych si ani nevšiml, že k tomu přikusuji sušené guano) 8)

Ad Dios bych pochopil, ale nevědět nic o Nightwish a Blind Guardian? :o To je přímo kardinální neznalost!

Strhávám ti v kvízu 10 000 bodů! :x

(vtip :twisted: )

A Vangelis to není. :)

• Nesmírně těžká otázka! :o

Tak už to někdo trefte. :wink:

• tak já skupiny znam, ale ty songy ne, protože je neposloucham...:-)

• Omluva se přijímá. Vše je zapomenuto. Vítej zpět mezi svými, lorde veliteli. 8)

Ale teď vážně.

Uhodněte už to někdo! :)

• No tak!

On u toho přece žádnou hudbu zásadně neposlouchá!

Já nemohu, již jsem střílel!

• si zase něco tipnu a vy mě pak nebudete mít rádi... :roll: :wink:

zkusím to risknout... c) Other Side?

kdepak, Léto, vůbec nic jsem si nepřečetla :lol:

• Bylo by to hezky osudové, že? První setkání s Jinými, sny a představy z druhé strany Zdi, tklivě dunící bicí v zšeřelém Začarovaném hvozdu... leč není tomu tak. I ty se tentokrát pleteš. :) (doufám, že z toho budou alespoň nějaké pěkné teplé ponožky)

Ještě štěstí, že moje Svatá Ikona je všemi smysly snadno poznatelná. 8)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi