Jaqen: U druhý série jsem měla problém hlavně s pokřivováním některých postav - Cersei, Catelyn, Robb. Krácení mě tolik neirituje, děje se u všechn adaptací a audivizuální jazyk je prostě něco úplně jinýho. Čímž neříkám, že scénáristi si nemohli poradit i líp.
zaregistroval som sa len teraz a tak sa vyjadrujem k teoriam trochu oneskorene...kebyže je jon rhaegarovym synom, neprejavilo by sa to už na začiatku na počte vlkov? Alleras a Sarella...je celkom možné že je to jedna postava, rozhodne majú vela spoločných znakov....o Ohara a Brienne sa moc nestarám, v príbehu už asi nebudú, Martin nechal na našej fantázii či prežili alebo zomreli...ale myslím si že Ohar zomrel, ak by predsa kňaz našiel zraneného ohara a rozhodol sa ho vziat na tichy ostrov a vyliecit ho, vzal by predsa so sebou aj jeho helmu, a nenechal by ju tam aby ju nasiel Rorge, takze z toho vyplyva, ze ohar asi umrel...tak asi tolko z mojej strany k teoriam
Ale jeho Sedm krát proklatého koňa mal čas so sebou vziať. Ochrnutosť, láska ku psom, spôsob, akým to kňaz hovoril (odpústlivým a kajúcnosťponúkajúcim) = u mňa je Sandor ešte so šancou :P
:-D Whatever... hlavně, když Duchovi nebude říkat "mamko!"
Mamka si s taťkem hrála a vznikol zlodrak :D:D
------------------------------------- Tanec som ešte nečítal, berte z rezervou, idm sa oficiálne vyjadriť k Sandorovi v IMHO štýle, woááá držte si klobúky :P:D
Nuže, tuže... Cerseiným šampiónom bude v boji zrejme Hora. Septon by asi podľa mojich najskromnejších informácií mal mať tiež nejakého šampusa, takže prečo nie Sandora? Ten premostil (dobrovoľne či nie) jedným prstom nohy k cirvy, je bojovník a má pekný spálený dôvod scojho brata zabiť v boji...
Jaqen: A ven! :D Teď vážně - k první knížce se určitě časem vrať. První série na rozdíl od tý druhý IMHO s výjimkou zapojení Řekotočí nic důležitýho nevynechala ani nepřekroutila, ale knížka samozřejmě nabízí hlubší pohled na děj nebo příběhy v pozadí. A asi tě překvapí množství detailů, které bez znalostí budoucího děje přehlídneš, ale s tou znalostí se jeví daleko důležitější. Navíc je samozřejmě milé vidět některé postavy živé, zdravé a při smyslech ;)
Add Dany - ani v knížce její počínají není racionální a je založený jeném na její víře, že je pravá krev draka.
Avon?! Tak to je tajný nástroj Jaquena a Mužov bez tváre na zmenu tváre.. Prekukli ste ich, Vaša (Aša) Svoovosť.. :)
ja som sa pytal ludi co citali knihy aj videli serial a povedali, ze prvu knihu mozem vynechat bez toho, aby mi nieco dolezite uslo, ale mam v plane si to precitat ked docitam tanec...fakt som si myslel ze tvorcovia serialu sa budu drzat knihy, no ta druha seria, s tou to je fakt zle, jak su schopni zhrnut 50 stran do 2 minutovej sceny a vynechat polovicu postav len kvoli tomu aby tam mali miesto na eroticku scenu ktora v knihe ani nie je
Nevynechajú.. Ak im to Ty zaplatíš .P Postavy nie sú až tak lacné....
Ten Sandor je myslím jasný, ten mních by nemohol vedieť dokonca ešte aj meno jeho koňa, keby sa s ním stretol len na pár minút, pričom on by ho len žiadal o smrť. Lenže aj keď nie je mŕtvy, je myslím z hry.
To s tým koňom je zaujímavý postreh... Naozaj ak by Sandor umieral, ako by v debate prišli k menu koňa, ak sa so Sandorom nedialo aj čosi viac a až keď ho niesli na Tichý ostrov nedošlo k debate typu
,,Zatraceně, ty máš ale divokého koně, jak se jmenuje?" Sandor sa zasmeje ,,Cizinec"
Lord Gepeto Illar: (spoiler z Hostiny) Hora je mrtev.
Ja to chápem tak, že ak máme v teóriách brať do úvahy všetky možnosti, tak musíme brať aj poznatky z kníh budúcich, tudíž tým chcem povedať, že tento príspevok je SPOILER pozitívny. Ja si tu voľne spoilujem a nesťažujem sa ak niekto zaspoiluje mne. Tým chcem povedať dve veci: 1. Ak nie si z rovnakej skupiny ako ja, že ti spoiling nevadí, neodporúčam ti chodiť moc do takýchto tém 2. Nemusíš to začierňovať.
Inak ten spoiler je už viac-menej aj z Búrky, tam to začalo, v Hostine ho to len dorazilo.
Avšak ako Mrcel podotkol, existuje teória (vlastne to nie je overené, ale tak pravdepodobnosť je veľká), že Qyburn oživil Horáčka (Horacio Kein :P ).
Ja poznám akurát tak undeada unheada z Ospalej diery :D Bola tam svetlovlasá krava, čo ho oživila.. Keď tak nad tým premýšľam, chovala sa trochu ako Cersei (dokonca aj spával z ľedakým) :D
Komentáře
Ochrnutosť, láska ku psom, spôsob, akým to kňaz hovoril (odpústlivým a kajúcnosťponúkajúcim) = u mňa je Sandor ešte so šancou :P Tiež ťa to napadlo :D Mamka si s taťkem hrála a vznikol zlodrak :D :D
-------------------------------------
Tanec som ešte nečítal, berte z rezervou, idm sa oficiálne vyjadriť k Sandorovi v IMHO štýle, woááá držte si klobúky :P :D
Nuže, tuže... Cerseiným šampiónom bude v boji zrejme Hora. Septon by asi podľa mojich najskromnejších informácií mal mať tiež nejakého šampusa, takže prečo nie Sandora? Ten premostil (dobrovoľne či nie) jedným prstom nohy k cirvy, je bojovník a má pekný spálený dôvod scojho brata zabiť v boji... Avon?! Tak to je tajný nástroj Jaquena a Mužov bez tváre na zmenu tváre.. Prekukli ste ich, Vaša (Aša) Svoovosť.. :) Nevynechajú.. Ak im to Ty zaplatíš .P Postavy nie sú až tak lacné.... To s tým koňom je zaujímavý postreh... Naozaj ak by Sandor umieral, ako by v debate prišli k menu koňa, ak sa so Sandorom nedialo aj čosi viac a až keď ho niesli na Tichý ostrov nedošlo k debate typu
,,Zatraceně, ty máš ale divokého koně, jak se jmenuje?"
Sandor sa zasmeje ,,Cizinec"
Inak ten spoiler je už viac-menej aj z Búrky, tam to začalo, v Hostine ho to len dorazilo.
Avšak ako Mrcel podotkol, existuje teória (vlastne to nie je overené, ale tak pravdepodobnosť je veľká), že Qyburn oživil Horáčka (Horacio Kein :P ). Ty si to začal ako vtip: ,,A znáte tenhle?" :D
Ja poznám akurát tak undeada unheada z Ospalej diery :D Bola tam svetlovlasá krava, čo ho oživila.. Keď tak nad tým premýšľam, chovala sa trochu ako Cersei (dokonca aj spával z ľedakým) :D
Lord Gepeto Illar: no, já nerad vím věci dopředu, než se je dozvím oficiálně (takže z knihy) :D